Trendi izgled Schwarzkopf

Jarko obojeni pramenovi i višebojnost

Jarko obojeni pramenovi
Katy Perry prihvatila je modni trend ovoga ljeta 2011. dodavši ružičaste i plave pramenove u svoju kosu
© WireImage

Višebojnost je svakako najnoviji trend u odjevnoj modi ovoga ljeta, ali proširio se i na frizure zvijezda i slavnih osoba. Što je najbolje, šarene pramenove možete brzo napraviti kod kuće bez prevelike muke. Pokazat ćemo vam kako se možete pridružiti trendu i što trebate uzeti u obzir.

 • Katy Perry trenutačno je jedna od najuspješnijih pjevačica u svijetu zabave. Nedavno je ova 26-godišnjakinja uspjela dodati ne jednu, nego dvije počasne nagrade People's Choicea na svoj popis. Djevojka iz Kalifornije također je na pročelju kad su u pitanju frizure, koje su uvijek fora i moderne. Nije nas iznenadilo što vidimo Katy kao dragu gošću u prvim redovima mnogih slavnih dizajnerskih revija.

  Ovoga ljeta pjevačica je posebnu pozornost posvetila svojoj kosi i stavila ružičaste i jarko plave pramenove. Ona nije jedina slavna osoba koja voli naglasiti svoju frizuru jarkim pramenovima. Gillian Zinser i bivša tračerica Jessica Szorh također vole jarke boje u svojoj kosi. Je li posrijedi novi val punk-stila? Ne brinite se, ovoga ljeta jarki pramenovi savršeno su prihvatljivi čak i u spoju s večernjom crnom haljinom.

  Ne možete dočekati da se pridružite trendseterima i stavite jarke pramenove u kosu? To nije problem! Pokazat ćemo vam kako se to radi i što trebate uzeti u obzir prije nego što obojite svoje pramenove.

 • Jarke boje u svijetloj kosi

  Pazite da ne pretjerate s bojenjem pramenova u plavoj kosi. To znači da trebate obojiti samo nekoliko pramenova, a ne mnogo njih. Što je kosa svjetlija, to je intenzivniji efekt boje.

  Možete prvo ispitati kako bi jarki pramenovi izgledali u vašoj kosi uporabom ekstenzija s kopčom. Te ekstenzije možete u trenu staviti i maknuti iz kose. Nažalost, prijelaz od svijetloplave prirodne boje u ekstenziju može biti prilično vidljiv. Možete upotrijebiti lak za kosu da stvorite šarene pramenove. Jednostavno poprskajte lak u boji na nekoliko pramenova i pustite da se osuše. Zatim oblikujte frizuru. Lak u boji traje do sljedećeg pranja kose ili kiše. Za svjetlokose žene preporučujemo bojenje pramenova u nježne pastelne boje. Prigušene ljubičaste nijanse izgledaju impresivno u plavoj kosi.

 • Jarke boje u tamnoj kosi

  Tamnokose žene znaju u čemu je problem: čini se da i najupadljivija boja blijedi u pozadini tamnosmeđe ili crne kose te postaje samo prigušena boja. Ako i dalje želite ružičaste, crvene ili zelene pramenove, trebali biste malo izblijedjeti željene pramenove prije nego što na njih nanesete boju. Kosa će tada poprimiti jarku boju. Nakon izbjeljivanja, možete nanijeti kolor-šampon. Nanesite boju na izblijedjelu kosu kako je opisano na uputama proizvoda. Boja će ostati na kosi oko osam pranja.

  Pramenovi u zanimljivim bojama poput ružičaste, plave ili ljubičaste odlično pristaju ženama s blijedom puti. Iskušajte boje poput narančaste ili zelene ako imate smeđi ili maslinasti ten.

  Pogledajte našu galeriju da vidite koje boje pramenova nose zvijezde i slavne ličnosti.

 • Zvijezde i njihova jarko obojena kosa

  Pramenovi: Carrie Underwood

  © Getty Images  

  Pramenovi: Carrie Underwood

  Poznati Forbesov institut upravo je postavio pjevačicu Carrie Underwood kao najbolje plaćenu sudionicu Američkog idola. Njezini ružičasto obojeni pramenovi i pjesme predviđene su na uspjeh. Vrhovi kose „umočeni“ su u jarku ružičastu i oštar su kontrast njezinoj dugoj plavoj kosi. Na spektru boja, žuta (plava) i jarko ružičasta komplementarne su i stoga naglašavaju jedna drugu. Sličan privlačan rezultat možete postići plavkastim tonovima u tamnijoj kosi.

  Pramenovi: Jessica Szohr

  © WireImage  

  Pramenovi: Jessica Szohr

  Bivša tračerica i glumica Jessica Szohr nedavno je otkrila da voli glumca Jordana Mastersona (Jordy). Opazili smo njezine petrol-plave pramenove i sviđa nam se taj izgled. Petrol-plava boja jako je čista i intenzivna jer su ti pramenovi tamne kose izblijeđeni prije nego što je nanesena boja.
  Odvojite pramen kose, izblijedite ga i isperite izbjeljivač kako je napisano na njegovim uputama. Sada je izblijedjela kosa spremna za nanošenje jarke boje. Nanesite boju i isperite je prema uputama. Uz malo truda možete imati nevjerojatan efekt.

  Pramenovi: Gillian Zinser

  © Getty Images  

  Pramenovi: Gillian Zinser

  Ne znamo mnogo o glumici Gillian Zinser („90210“). Njezin privatni život svet je ovoj 25-godišnjakinji, no to nimalo nije naudilo njezinom imidžu i uspjehu. Upravo suprotno, Gillian Zinser poznata je kao modno osviještena djevojka i milijuni žena kopiraju njezin stil. Očarani smo njezinom nonšalantnom frizurom sa svijetloružičastim pramenom.

  Pramenovi: Katy Perry

  © WireImage  

  Pramenovi: Katy Perry

  Katy Perry voli jarke boje u svojoj kosi. Umjesto stalnog bojenja kose, pjevačica se odlučila za umjetnu kosu ili, u ovom slučaju, za šarene ekstenzije. Ekstenzije se mogu lako staviti u kosu i u trenu podignuti dojam frizure.

  Pramenovi: Teyana Taylor

  © FilmMagic  

  Pramenovi: Teyana Taylor

  R'n'B pjevačica Teyana Taylor ima „dip-and-dyed“ (umočene u boju) pramenove kose. U tom postupku izbjeljuju se samo vrhovi kose prije nego što se na njih nanesu jarke boje. Preporučujemo da zamolite prijateljicu da vam pomogne, tako ćete dobiti bolje rezultate.

 • Na Internetu

  Umjetnički obojeni vrhovi kose >> thebeautydepartment.com

  Iznimni mirisi za obojenu kosu >> ausliebezumduft.de