Trendi izgled Schwarzkopf

Kratke frizure postaju svježe i drske

Kratke frizure
Agyness Deyn i Ginnifer Goodwin predstavljaju novu kratku frizuru s raskuštranim šiškama. Ove sezone kratka frizura je svježa i drska
© Getty Images / FilmMagic

Zaboravite na puštanje duge kose! Kratke frizure ovoga su ljeta novi trend. Raskuštrana kosa na vrhu glave unosi dozu smionosti ovom modernom stilu. Jedna od najvećih prednosti ove frizure jest njezina jednostavnost. Nanesite malo pjene za volumen, lak za kosu i vaša je frizura u trenu gotova.

 • Kratka je kosa bila zaštitni znak stila Agyness Deyn. Njezina očaravajuća platinasto-plava frizura dokaz je kako kratka kosa ne mora izgledati muškobanjasto niti dosadno praktično. Pokazat ćemo vam neke moderne kratke frizure.

  Danas kratke frizure za žene nisu samo prihvatljive, nego su slatke i dražesne. Prošla su vremena kad su žene s kratkom kosom uzrokovale skandal. Stavovi su se promijenili nakon II. svjetskog rata jer se imidž žene stalno mijenjao. Prevagnule su moderne ideje: ženska kosa i životni stil ne bi smjeli biti isti. Coco Chanel bila je jedna od predstavnica mode kratke kose. Ona nije legendarna samo po uvođenju još omiljene crne večernje haljine, nego i po tome što je aktivno promovirala žensku neovisnost. U njezinim modnim dizajnima to znači uske haljine i odgovarajuće frizure.

 • Kratke frizure Lanvina
  Krakte frizure Lanvina: Modeli s dugim razbarušenim šiškama
  © Getty Images

  Današnji veliki dizajneri poput Lanvina, Chanela i Balmaina vole odjeću na svojim modelima naglasiti kratkom kosom. Gotovo da nije bilo modela s urednom kosom na modnim revijama za jesen/zimu 2011. Frizeri su šišali kosu i koristili britvicu. A najviše su raskuštravali kosu kako bi oblikovali najbolju frizuru ove sezone, raskuštranu pixie-frizuru s razbarušenim šiškama. Trendseteri i sve veći broj zvijezda i slavnih osoba pozdravili su se sa svojom dugom kosom i pridružili se stilu kratkih frizura. Danas žene vole nositi kratke i drske frizure. Inače, sve se nosi.

  Pogledajte našu galeriju slavnih osoba koje su se odlučile za novu kratku i jednostavnu frizuru. Ako vas to nadahne da se ošišate, nudimo vam mnogo savjeta o tome kako oblikovati neurednu, ali umjetničku frizuru te kako zadržati tu zgodnu kuštravost na glavi.

 • Zvijezde nose raskuštranu kratku kosu

 • Na Internetu

  Karla nosi pixie-frizuru >> karlascloset.blogspot.com

  Otkačeni ukrasi za kosu >> byrddesigns.com