Styling kose Schwarzkopf

Svadbene frizure – od romantične do klasične

Svadbene frizure
Velik šinjon klasična je svadbena frizura bezvremenske privlačnosti. Spužvica za punđu pomaže da šinjon izgleda bujnije
© Getty Images

Na dan vjenčanja sve pojedinosti moraju biti savršene: obred, mjesto, vjenčanica i, naravno, frizura koja mora biti točno između kraljevske i razigrane. Donosimo vam nekoliko frizura kao pomoći pri pronalaženju savršene frizure koja će pristajati uz vašu vjenčanicu. Nekoliko styling savjeta također dobro dođu

 • Mnoge žene razmišljaju o svojoj savršenoj vjenčanici prije nego o drugim pojedinostima vjenčanja. Djevojčice maštaju o svojoj vjenčanici mnogo prije nego što uopće počnu zamjećivati dječake. Promišljanje i odlučivanje najveći je dio vjenčanja. Uz odabir frizure koja će pristajati uz vjenčanicu, stil i tema vjenčanja sljedeći je korak koji traži kreativnost.

 • Jednostavne svadbene frizure

  Ako će profesionalni frizer oblikovati vašu svadbenu frizuru, ostat ćete bez 100-300 eura. Ako imate drugih zamisli kako biste mogli potrošiti taj novac, onda razmislite o nekim vrlo lijepim svadbenim frizurama koje možete sami oblikovati.

  Punđe su najpopularniji odabir od svih svadbenih frizura. To ne čudi jer punđe ne samo da izgledaju elegantno i profinjeno, one su također postojane cijelu svadbenu večer. Uz malo kreativnosti, mladenke mogu lako punđu prilagoditi svome stilu i osobnosti, što je svakako važna prednost. Mnogo je načina na koji možete ukrasiti profinjen ili razigran šinjon, banana-punđu, pletenicu preko vrha glave ili rep. Pozovite svoje najbolje prijateljice na probu frizure prije vjenčanja i ne zaboravite pri ruci imati lak za kosu. Također možete razmisliti o oblikovanju velikog šinjona uz pomoć spužvice za punđu. Šinjoni, pletenice ili punđe mogu se oblikovati visoko na vrhu glave ili kod zatiljka, a možete ih nositi s razdjeljkom na sredini glave ili sa strane, kao i sa šiškama svih dužina i oblika.

  U usporedbi s punđama, raspuštena kosa nije prikladna kao svadbena frizura, osobito ako vam inače frizura splasne već nakon nekoliko sati. Kovrče su vrlo teške za održavanje jer brzo izgube svoju živahnost. Naravno, kovrče mogu biti dio vaše svadbene frizure. One izgledaju razigrano i prekrasan su dodatak. Lijepo upotpunjuju izgled dok god cijela frizura ne ovisi o elastičnosti kovrča. Umjesto živahnih kovrči, možete oblikovati retro-kovrče. One su postojanije i lako ih je oblikovati.

 • Svadbene frizure s nakitom i ukrasima

  Ako želite oblikovati jedinstvenu svadbenu frizuru, upotrijebite ukrase za kosu, no oni moraju pristajati uz vjenčanicu i frizuru.

  Cvijeće u kosi iznimno je privlačno. Ono savršeno pristaje uz romantične vjenčanice i razigrane frizure. Pravo cvijeće je lijepo, no i cvijeće od svile lijepo izgleda i ne može uvenuti. Nakit s dragim kamenjem, kao i jednostavan nakit, može izgledati lijepo i elegantno. Na izbor imate ukosnice, kopče, krune s nakitom i metalne ukrase. Nakit izgleda osobito elegantno u ravnoj kosi. Obruči mogu unijeti razigranost ili eleganciju u frizuru. Upotrijebite crnu čipku ako više volite ekstravagantni stil. Pustite maštu na volju! Princ William i Kate Middleton svojim su vjenčanjem postavili nove standarde. Nakon njihova vjenčanja veo je ponovno u modi te se više ne smatra staromodnim simbolom tog obreda.

 • Koja frizura pristaje uz vašu vjenčanicu?

  Biste li se za svoje vjenčanje odlučili za jednostavan i bezvremen šinjon ili za ekstravagantniju frizuru? Koji god stil odaberete, najvažnije je da se na svoj dan vjenčanja osjećate ugodno. Ležerna, labavo pričvršćena frizura izgleda romantično i savršeno odgovara vjenčanicama s mnogo čipke i tila. Zalizana kosa može naglasiti konvencionalnu vjenčanicu koja privlači svojom jednostavnošću. Ako vas vaš odabranik više voli vidjeti s raspuštenom kosom, tada uz tu frizuru više pristaje jednostavna vjenčanica. Ležerne svadbene frizure poput nježno podignute ili isprepletene kose izgledaju osobito privlačno na mladenkama u romantičnim, vilinskim vjenčanicama. One su pravi izbor za vjenčanje iz bajke.

  I posljednje, ali ne i manje važno, želimo da razmislite o ovome: pronašli ste odgovarajućeg partnera, zar je toliko teško pronaći odgovarajuću frizuru?

 • Svadbene frizure: planiranje i proba

  Naučili ste plesati valcer za svoj prvi bračni ples. Sada je vrijeme da isprobate svadbene frizure. Probe frizura sprječavaju katastrofu poput, primjerice, pada nakon prvih koraka valcera. Prije vjenčanja nekoliko puta isprobajte svoju frizuru i šminku te provjerite koliko vam vremena treba za to. Najbolje je kosu oprati dan prije ili večer uoči vjenčanja, tako će biti podatnija.

 • Nadamo se da će vas nadahnuti lijepe svadbene frizure iz naše galerije! Uz njih ćete pronaći i savjete o oblikovanju.

 • Galerija: Svadbene frizure i savjeti