Styling kose Schwarzkopf

Pletena kosa – raznolika i praktična

Pletene frizure
Brooklyn Decker oko glave je umjetnički pričvrstila nekoliko pletenica
© Getty Images

Kosu možete isplesti na mnogo načina. Možda volite razbarušene pletenice, pletenice koje ležerno padaju na ramena ili oblikovane u šinjon ili krunu. Iako su praktične, pletenicama možete oblikovati niz kreativnih frizura. Pletene frizure sjajno izgledaju čak i nakon dugog radnog dana, sporta ili olujnog vremena. Doznajte kako možete sjajno izgledati s prekrasno oblikovanim pletenicama poput onih što nose zvijezde i modeli. Za styling je potrebno svega nekoliko jednostavnih koraka. Armin Morbach u svojim videouputama objašnjava vam kako da savršeno oblikujete pletenu frizuru zvijezde

 • Pletene frizure kreativan su izbor za sve prilike, od posla do svečanih prigoda. To može biti spoj mladenačkog šarma i romantične frizure u kojem pletenice izgledaju vrlo privlačno i raznoliko. Iako se čini da je neke pletenice teško isplesti, potrebno je tek nekoliko vještina i tehnika da svladate pletenje kose.

  Jednostavna pletenica: skupite kosu i podijelite rep na tri pramena jednake debljine. Zatim prebacite desni pramen preko pramena u sredini, a lijevi pramen preko tog pramena koji je sada u sredini. Pramen koji je ispod povucite prema gore i prebacite ga u sredinu između druga dva pramena. Nastavite tako do vrhova kose, a zatim gumicom pričvrstite kraj pletenice.

  Riblja kost: skupite svu kosu osim donjeg dijela kao da želite oblikovati visoki rep. Podijelite skupljenu kosu na tri pramena iste debljine i počnite ih plesti što bliže vlasištu. Kad ste spleli kosu do jedne četvrtine pozadine glave, počnite ubacivati pramenove raspuštene kose u pletenicu. Nastavite tako dok ne dođete do potiljka i sva kosa ne bude u pletenici, a zatim ostatak kose ispletite obično.

  Klas pletenica: Skupite kosu u niski rep i podijelite ga na dva jednaka pramena. Odvojite oko 1 cm kose s vanjske strane jednog pramena. Povucite taj pramenčić preko pramena i povežite ga sa suprotnim pramenom. Isto učinite s pramenom kojem ste upravo pridodali pramenčić sa suprotne strane. Ponovite tu tehniku do vrhova kose.

  Nemojte očajavati ako pletenica nije savršena već pri prvom pokušaju. Uz malo vježbe ubrzo ćete oblikovati veoma kreativne pletenice.

 • Pribor potreban za pletenje kose

  Potrebno je malo vježbe da biste oblikovali savršene pletenice. Također pomaže da pri ruci imate češalj sa širokim zupcima, ukosnice, kopče i gumice. Možete staviti više styling pjene na kosu nakon što je operete. To će vam pomoći kod oblikovanja pletenice.

  Armin Morbach izradio je za vas videoupute u kojima pokazuje kako pletenicama oblikovati tri različita šinjona.

  U našoj galeriji možete pronaći kreativne pletene frizure zvijezda i modela.

 • Video: Oblikovanje tri šinjona

 • Galerija: Zvijezde s pletenicama

  Pletene frizure: Elle Fanning

  © Getty Images  

  Pletene frizure: Elle Fanning

  Elle Fanning oblikovala je pletenicu s jedne strane glave prema drugoj da izgleda kao kruna. Ovo je jedna od najpopularnijih pletenih frizura u stilu staromodne seljančice. U ovoj frizuri pletenje mora početi na vrhu glave, a kruna se pričvršćuje ukosnicama.

  Pletene frizure: Renee Bargh

  © Getty Images  

  Pletene frizure: Renee Bargh

  TV-voditeljica Renee Bargh koristi pletenicu kao obruč kako bi unijela zanimljivost u svoju polupodignutu kosu. Prvo odvojite pramen širok 10 centimetara iza jednog uha i ispletite ga. Kad oblikujete polupodignutu frizuru, potegnite ispleteni pramen preko glave i pričvrstite ga ukosnicama. Za isti efekt možete upotrijebiti i lažnu pletenicu. Malo prevare nikog neće stajati glave!

  Pletene frizure: Solweig Rediger

  © Getty Images  

  Pletene frizure: Solweig Rediger

  S ovom frizurom glumici Solweig Rediger muškarci sigurno jedu iz ruke. Pletenica riblja kost počinje s desne strane blizu vrha glave i završava u pletenici klas. Napravite razdjeljak duboko s jedne strane glave i ispletite kosu od razdjeljka preko prednjeg dijela glave do razine uha. Pričvrstite kraj riblje kosti gumicom ili ukosnicama, a zatim nastavite plesti klas pletenicu koja treba padati preko ramena. Kad pričvrstite kraj klas pletenice, možete ukloniti gumicu ili ukosnice koje su pridržavale riblju kost.

  Pletene frizure: Delta Goodrem

  © Getty Images  

  Pletene frizure: Delta Goodrem

  Duga plava kosa pjevačice Delte Goodrem oblikovana je u glamurozne kovrče. Pletenica na vrhu glave drži kosu od lica i unosi zanimljivost u frizuru. Prvo oblikujte velike kovrče i poprskajte ih lakom za kosu. Zatim odvojite pramen širine pet centimetara kod razine uha i ispletite ga. Namjestite pletenicu preko prednjeg dijela glave i pričvrstite je ukosnicama

  Pletene frizure: Monica Arnold

  © Getty Images  

  Pletene frizure: Monica Arnold

  Pjevačica Monica Arnold izgleda jako elegantno s ovom jednostavnom pletenom frizurom. Razlika u boji bočne pletenice i ostatka kose unosi posebnu čar u ovu ženstvenu frizuru. Ispletite pletenicu s jedne strane, no u pletenicu ne unosite kosu sprijeda. Lak za kosu za izniman sjaj dat će glamurozan sjaj šiškama na stranu