Styling kose Schwarzkopf

Pet najboljih festivalskih frizura

Pet najboljih festivalskih frizura
Kosa na otvorenom: Ležerno nezaglađena frizura idealna je za zabave na otvorenom
© Getty Images

Raspuštena hipi frizura, trendi pletenice ili poseban ukras u kosi: donosimo pet najpopularnijih festivalskih frizura i otkrivamo očaravajuće varijante oblikovanja za ples, zabavu i privlačenje pozornosti. Bonus: dragocjeni savjeti za savršenu kosu na otvorenom

Na otvorenom uvijek raspuštena kosa? Nije obavezna. Iako je raspuštena hipi kosa obavezna za okorjele sudionike festivala, ima i drugih festivalskih frizura na popisu za 2016. godinu. Pričvršćena ukosnicama, oblikovana, ukrašena – pogledajte naših pet najljepših festivalskih frizura koje će vam dati ideju i vratiti vas u vrhunsku formu čak nakon Coachelle, Glastonburyja i svih ostalih festivala. Vrući dani, tople noći, dobar ritam, hipi atmosfera – otvaramo „Beskrajno ljeto kose“!

Kad na najpoznatijih festivalima glazba postupno utihne i šatori se sklope, zabava se nastavlja na koncertima, proslavama i drugim raznim događanjima na otvorenom! Odgovarajuća frizura drži vas u igri! Važno je: frizura treba izdržati neobuzdane plesne pokrete i biti apsolutno primamljiva!

 • Savjeti za kosu na otvorenom

  Bilo da želite plesati cijeli vikend ili samo jednu večer, predugo oblikovanje frizure pred zrcalom ne dolazi u obzir. Naši savjeti pomoći će vam da izvučete najbolje iz glazbenog ljeta!

  • Obavezno u svoju festivalsku naprtnjaču spakirajte malu bočicu suhog šampona! Taj čudotvorni proizvod omogućuje vam jedan dodatni dan bez pranja kose, a istodobno daje kosi volumen i dodatnu postojanost.
  • Uz kožu, i kosa treba UV zaštitu kad je jako sunce. Šešir, kapa ili rubac štite vašu kosu i vlasište od intenzivnog sunčevog svjetla. Usto: dodaci u kosi vrlo su popularni! 
  • Uz to što ćete privlačiti poglede svojom festivalskom frizurom, možete je ukrasiti i uzbudljivim mirisom. Parfemi za kosu daju kosi dodatno osvježenje.
 • Kupili ste kartu za festival i spakirali kozmetičku torbicu. Sad sve što trebate jest trendi frizura: u našoj galeriji vam donosimo pet najboljih frizura za zabavu na otvorenom.

 • Galerija: Pet najboljih festivalskih frizura

  Festivalska frizura: Nove šiške

  © Getty Images  

  Festivalska frizura: Nove šiške

  Upustite se u odnos (s kosom) pun suprotnosti. Duga kosa pada preko ramena u nježnim kovrčava, odražavajući slobodnu hipijevsku ljubav! Začešljane šiške stvaraju kontrast (mogu biti kratke ili duge). Pričvršćene šiške su pod kontrolom, ali ne i sama frizura. Nova i jednostavno lijepa – ova frizura sjajna je za klasične festivale na otvorenom ili elegantne dvorišne zabave!

  Festivalska frizura: Pletenice

  © Getty Images  

  Festivalska frizura: Pletenice

  Jednostavna i genijalna: dvije pletenice ne samo da izgledaju sjajno na festivalu, nego su i postojane! Duge noći, neobuzdani ples, vjetar i vremenski uvjeti, brza promjena odjeće… Pletenice imaju trajnu stilsku moć. Zaključak: pletenje kose sjajan je odabir za sudionice festivala

  Festivalska frizura: Raspuštena kosa

  © Getty Images  

  Festivalska frizura: Raspuštena kosa

  Raspuštena kosa za događanja na otvorenom i dalje je siguran hit! Ne samo da kosa zavodljivo pleše na toplom ljetnom povjetarcu, nego i zrači osjećajem slobode i lakoće. Sjajna posljedica: tu frizuru možete oblikovati u trenu. Napravite razdjeljak po sredini glave, počešljajte kosu i gotovi ste! Ako trebate osvježiti kosu, nanesite malo pudera za volumen

  Festivalska frizura: Punđa na vrhu glave

  © Getty Images  

  Festivalska frizura: Punđa na vrhu glave

  Blogerska punđa sad je festivalska punđa! Barem tijekom sunčanog ljeta. Što govori u prilog šinjonu na vrhu glave? Kosa vam ne pada na lice, što je praktično i moderno! Nema stresa niti muke kod oblikovanja ove frizure – ležerno oblikovan šinjon dobro je primljen među djevojkama na festivalima kao frizura koja vam omogućava da se nastavite zabavljati. Iz dana u noć!

  Festivalska frizura: Nakit koji odražava stav

  © Getty Images  

  Festivalska frizura: Nakit koji odražava stav

  Prikladan za sva ljetna zbivanja: frizure s boho dodatkom! Ova sezona na otvorenom, boemski trend s romantičnim lančićima u u hipi frizuri. Okrunite svoj izgled ovim razigranim nakitom i preobrazite se u kraljicu festivala. Usput, taj ukras pristaje podignutoj kao i raspuštenoj kosi! Kao delikatni dodatak sjajno izgleda i u kratkim frizurama