Styling kose Schwarzkopf

Postepena kosa sa šiškama ponovno je u modi!

Postepena kosa sa šiškama
Lindsey Wixson osvježila je svoju postepenu frizuru
© Getty Images

Ova će frizura biti popularna u novoj godini: postepeno ošišana kosa sa šiškama! Novi dodatak legendarnoj frizuri jesu raskošne šiške i razigrane kovrče. Ova moderna frizura trenutačno je omiljena među zvijezdama i pratiteljima mode. Postepena frizura pristaje svakome i lako ju je oblikovati

Zaboravite dugi bob, valoviti bob i kosu dugu do ključnih kostiju: ošišajte se postepeno! To je obavezna frizura u 2016.!

 • Definicija ove frizure?

  Kao nadogradnja klasične postepene frizure, ova frizura ima svoja pravila. Više volumena, kovrčava i opuštena: trendi frizura za 2016. Ključna značajka ove frizure jest: postepeno šišanje. Također je bitno da su šiške duge, a kovrče nježne. Lijepo izgleda na kraćoj i dužoj kosi, ali najbolje se ističe na kosi dužoj od ramena (pogledajte fotografiju Lindsey Wixson).

 • Kome dobro pristaje?

 • Postepena kosa sa šiškama
  Michelle Williams pozdravila se sa svojom kratkom kosom i sada nosi dužu kosu sa šiškama
  © Getty Images

  Ova frizura doista pristaje svakome! Prilagodite dužinu šišaka svom obliku lica i oblikujte osoban očaravajući izgled. Čak i okruglo lice (pogledajte Michelle Williams) lijepo izgleda s raskošnim šiškama. Oblikujte ih dijagonalno na stranu ili razdvojite po sredini kao zastore (pogledajte fotografiju). Ako imate tanju kosu, bolje će vam pristajati šiške ošišane na stranu kako bi frizura i dalje imala volumen.

 • Kako do postepene kose sa šiškama?

 • Kako do postepene kose sa šiškama?
  Dakota Johnson nosi nježnu varijantu postepene frizure u srednje dugoj kosi
  © Getty Images

  Za ovu je frizuru ključno postepeno šišanje. Šiša se nožem ili škaricama za stanjivanje kose. Za najbolji rezultat, kosu treba šišati kad je suha. Tako se najbolje procijeni i oblikuje frizura te dužina šišaka.

  Pozdravite se sa ravnim linijama i precizno ošišanom kosom – postepena frizura ovisi o vrlo ležernoj, valovitoj strukturi. Nije poželjno da se vidi razlika između postepeno ošišanih pramenova, oni trebaju nježno padati jedan preko drugoga. Šiške trebaju biti raskošnije i duže prema stranama glave.

 • Pravilno oblikovanje

 • Pravilno oblikovanje
  Freja Beha Erichsen nosi postepenu frizuru u dugoj, kovrčavoj varijanti
  © Getty Images

  Da, oblikuje se lako baš kako i izgleda! Ustanite, razbarušite kosu i gotovi ste! Upravo to ovu trendi frizuru čini tako neodoljivom. Postepeno valovito šišanje sa šiškama daje nam osjećaj slobode i neovisnosti – daleko od ikakvih sputavanja. Ustanite iz kreveta i izgledajte dobro!

  Ako imate vremena za složenije oblikovanje, postepena frizura spremna je i za to. Primjerice, možete impresionirati rokerskom frizurom u stilu Freje Behe Erichsen.

  Evo kako: Ručnikom prosušenu kosu poprskajte slanim sprejem i posušite je, pritom sagnite glavu. Nemojte postaviti sušilo na najtoplije puhanje, tako da kosa dobije bolju strukturu. Za postojanost i volumen, prstima „gužvajte“ kosu. Pozor: ne zaboravite na šiške!

  Ako nježne kovrče nisu dovoljno razuzdane za vas, posegnite za uređajem za kovrčanje kose. Obavezno početkajte kovrče nakon uvijanja! Pogledajte naše upute za oblikovanje „Kovrčavog boba“ i doznajte kako se oblikuje taj privlačan izgled.