Styling kose Schwarzkopf

Profesionalni savjeti za šiške

Profesionalni savjeti za šiške
Razmaknite zavjese! Donosimo jedne od najprivlačnijih trendova šišaka: predugačke šiške začešljane nježno prema objema stranama
© Getty Images

Šišanje, bojenje, izrastanje – bez obzira koji novi izgled želite za svoje šiške, posjet frizeru nije obvezatan. Savjetujemo kako da se brinete za svoje šiške. S profesionalnim rezultatima! Također donosimo najnovije trendove šišaka – od kontrastne kombinacije do oblikovanja

 • Malo je frizura toliko popularno kao one sa šiškama. Iako su one samo mali element frizure, imaju izrazit utjecaj na naš izgled. Čak ga mogu posve promijeniti. Općenito šiške pristaju svakome. Uska lica izgledaju skladnije, a šiške su sjajne za skrivanje visokog čela. Kovrčavoj kosi također pristaju šiške: malo izravnane, pristaju frizuri s kovrčama. Svejedno: nisu sve šiške jednake! Različito ošišana kosa, dužina i kombinacija boja daju vrlo različite frizure. A vi ih možete posve sami učiniti! Šišanje, oblikovanje i bojenje? Da, možete! Uz malu pomoć od nas: otkrivamo najbolje profesionalne savjete da vam pomognu oblikovati šiške prema vašim željama.

  No prije nego što posegnete za škarama, češljem i četkom, odaberite kakav izgled šišaka želite. Mi vam možemo ponuditi nekoliko primjera – od ekstravagantnih do elegantnih:

 • Parada šišaka: Trendovi za 2016.

  Razdvojene šiške

  © Getty Images  

  Razdvojene šiške

  Preduge šiške ne moraju vam posve prekriti oči da ništa ne vidite. Upravo suprotno: šiške koje prekrivaju oči malo su razdvojene kako vam ne bi ulazile u oči i ometale vas. Time dobivate izgled vrijedan divljenja. Šiške možete razdvojiti po sredini ili s jedne strane, ovisno o vašim željama, kosi ili onome što vam najbolje pristaje. Možete i razdvojiti dugu kosu precizno preko čela (za čist, očaravajući izgled), ili pustiti da pada na lijevu i desnu stranu. U svakom slučaju, šiške trebaju biti postepeno ošišane prema stranama za nježno stapanje s ostalom kosom

  Ravne šiške

  © Getty Images  

  Ravne šiške

  Kratke i kompaktne: ravne šiške s kosom ošišanom na jednu dužinu idealne su za gušću kosu. Zašto? Šišanje normalne kose ravno može stvoriti izgled kacige, ravne šiške s volumenom padat će nježno preko obrva. Kosa ima nježan i opušten izgled. Ravne šiške dobro stoje uz kosu svake dužine. Važno je da se jasno odvajaju od kose sa strane glave

  XXS šiške

  © Getty Images  

  XXS šiške

  Jedva dovoljno duge da mogu proći kao šiške. Nisu ravne, nego nepravilno ošišane. Budući da su mikro-šiške duge samo nekoliko centimetara i prekrivaju rub kose, trebaju se isticati vizualno kako bi bile očite. Nejednako ošišana kosa je ključ. Iako je za ovaj neobičan izgled potrebna hrabrost, prednost je što šišanje nije tako skoro potrebno. Dok god su šiške daleko od obrva, prolaze kao trendi kratke šiške

  Slojevite šiške

  © Getty Images  

  Slojevite šiške

  Najbolje kod ovih trendi šišaka: nema potrebe da budete pretjerano precizni. Zbog toga su idealne za šišanje vlastite kose! Ošišane na različite dužine, slojevite šiške padaju labavo preko čela. Simetrija? Ne morate se time zamarati! Još jedna stvar koju više nećete trebati: okruglu četku. Slojevite šiške najbolje izgledaju kad su oblikovane u nezaglađenu frizuru. Na brzinu ih posušite sušilom i oblikujte voskom ili nanesite malo pjene i pustite da se osuše na zraku. Usput: jako postepena frizura s kratkom kosom na vrhu glave savršen je partner slojevitim šiškama. Baš prema krilatici: slojevito do kraja!

  Dvobojne šiške

  © Getty Images  

  Dvobojne šiške

  Rijetko su šiške poznatije od lica koje skrivaju. No u slučaju pjevačice Sije upravo je tako. Budući da pjevačica želi da glazba bude u središtu pozornosti, ona skriva svoje lice iza XXL šišaka kad se pojavljuje u javnosti. Ne samo pretjerana dužina, nego i dvije kontrastne boje, čine te šiške fascinantnima: posve crna i platinasto-plava (uz ostalu kosu). Precizna, geometrijski ošišana kosa čini ovu frizuru očaravajućom. No za one koji ne nose upadljivu kosu na pozornici, dvobojne šiške možete skratiti do razine očiju i smanjiti kontrast između boja za nekoliko nijansi

 • Jeste li već odabrali svoje omiljene nove šiške? Savršeno, onda ste spremni! Ovi će vam profesionalni savjeti i trikovi pomoći:

 • Šišanje vlastitih šišaka

  Ako ste nesigurni, prepustite šišanje svom frizeru. Popularne zaobljene, slojevite ili preduge šiške ne zahtijevaju precizno šišanje. Možete ih sami ošišati mirnom rukom, intuicijom i odgovarajućom opremom uz pomoć nekoliko trikova (pogledajte niže).

 • Skraćivanje vlastitih šišaka

  Šiške možete skraćivati kako rastu. Ovih deset najboljih savjeta jamči vam da ništa ne pođe po zlu:

  • Kako biste jasno vidjeli dužinu šišaka, šišajte ih samo kad su suhe. Mokra kosa je duža i skuplja se kad se suši. Tako ćete izbjeći da šiške ne ošišate prekratko ili kraće nego što ste htjeli.
  • Domaćinske škare ili škare za papir nisu za šišanje kose jer one guraju kosu ispred sebe dok je režu. Profesionalne škare nisu obvezatne, ali škare za šišanje kose jesu. Možete ih kupiti u bilo kojoj bolje opremljenoj ljekarni.rmacy.
  • Smjestite se ispred zrcala s dobrim osvjetljenjem.
  • Prije šišanja šišaka, pričvrstite kosu sa strana ukosnicama ili kopčama. Jedino ćete tako ispravno odrediti širinu svojih šišaka. Za lijepe, jednake proporcije, rubovi šišaka trebaju nježno uokvirivati lice.
  • Prvo počešljajte šiške i prstima ih razlabavite da prirodno padaju na čelo. Zatim uzmite kosu između kažiprsta i srednjeg prsta, malo je podignite tijekom šišanja.
  • I šišajte! Ne šišajte oštrim škarama ravno, nego pod kutom od ispod tako da radite malo slojevite šiške (samo nekoliko milimetara).
  • Ne šišajte šiške predaleko sa strane. Samo malo iznad rubova očiju je dovoljno. Proporcije relativne licu moraju biti ispravne kako primjerice, okrugla glava ne bi izgledala još okruglije.
  • Donji dio obrva dobar je vodič za novu dužinu šišaka. Tako ste sigurni da ne možete pogriješiti kod svog prvog pokušaja.
  • Šišanje vrhova je posao preciznosti: bolje je pristupiti željenom rezultatu postepeno tako da šišate pomalo, provjeravajući svako malo u zrcalu jeste li zadovoljni dužinom ili trebate još šišati.
  • Kratko šišanje: bolje je šišati šiške svako malo na određenu i istu dužinu. To je jednostavnije od odgađanja šišanja i zatim morate više ošišati, što obično nije tako jednostavno.
 • Bojenje vlastitih šišaka

  • Ako želite bojom naglasiti šiške na čelu, ispravno razdvajanje je ključno. Ovisno o tome želite li obojiti samo donji dio kose, rub kose ili nekoliko pramenova, trebate pažljivo odvojiti ostatak kose (primjerice kosu sa strane).
  • Zaštitite čelo aluminijskom folijom smještenom ispod šišaka. Sad možete početi nanositi boju.
  • Vrlo dobar izbor za bojenje: set s četkom za pramenove. Posebni aplikator olakšava precizno nanošenje boje.
 • Puštanje šišaka da izrastu

  Želite duže šiške? Pratite ova tri koraka do uspjeha:

  • 1. korak: Ako se šiške ne mogu počešljati na stranu, možete ih oblikovati ukrasnim kopčama ili modernom vrpcom za kosu. Time ćete oblikovati profinjenu frizuru.
  • 2. korak: Kad šiška dosegne razinu očiju, vrijeme je za razdjeljak. Možete početi na raznim točkama (blizu sredine čela ili s jedne strane). Dodatni savjet: Nakon pranja nanesite pjenu na kosu i oblikujte razdjeljak dok je kosa još mokra. Ako tada posušite šiške na stranu, neće tako brzo opet pasti na čelo.
  • 3. korak: Kad šiška dosegne vrh vašeg nosa, vrijeme je za šišanje. Razdvojite šiške na dva dijela od sredine. Šišajte svaki dio iznutra prema van, podšišajte vrhove tako da budu sve duži prema stranama. Time ćete skladno povezati šiške s kosom sa strane.