Styling kose Schwarzkopf

Ukosnice: Trendi ukras za kosu

Ukosnice: Trendi ukras za kosu
Retro izgled: Dizajner Zac Posen ne koristi ukosnice samo za učvršćivanje frizure, nego i kao ukras u kosi
© Getty Images

Trend na vidiku! Ukosnice se više ne skrivaju: umjesto da služe kao nevidljiva pomagala za frizuru, tanke ukosnice sada postaju ukras u kosi. Te praktične kopče ukrašavaju najljepše frizure kao komad nakita: od naglašenog repa do dramatične punđe

Dobre, stare ukosnice. Svi znaju za njih, svi ih nose. Uglavnom su one usamljene pod kosom, skrivene duboko u frizuri. Danas je skrivanje prošlost: ukosnice izlaze u javnost – zlatne, srebrne, crne ili čak u neonskim bojama, te se metalne ukosnice sada koriste kao ukrasi za mala remek-djela. U našoj galeriji frizura otkrivamo kako te jednostavne kopče možete najbolje upotrijebiti i dobiti poseban efekt u frizuri.

 • Galerija: Pet najboljih frizura s ukosnicama

  Ukosnice u začešljanoj kosi

  © Getty Images  

  Ukosnice u začešljanoj kosi

  Začešljana frizura već sama po sebi privlači pogled – kosa je napola začešljana i raspuštena na leđima – no ukosnice stvaraju poseban efekt (viđeno na reviji modne kuće Cushnie Et Ochs). Kako biste to postignuli, ukosnice u boji kose umeću se u ravnu kosu iznad potiljka. Paralelno s ušima i prema gore. Što više ukosnica, to veća postojanost frizure. Najbolje od svega: ovu frizuru možete i sami oblikovati jer ukosnice ne moraju biti precizno umetnute. One mogu naglasiti razbarušen valovit izgled duže kose

  Ukosnice s punđom

  © Getty Images  

  Ukosnice s punđom

  Ne bojte se ukosnica: dizajner Taoray Wang ubacio je ukosnice u kontrastnoj boji u uvijenu punđu. Preklapanje ukosnica unosi posebnost u frizuru. Punđa dobiva elegantan izgled vrtloga. Senzacionalno!

  Ukosnice s repom

  © Getty Images  

  Ukosnice s repom

  Lijepo i jednostavno! Ukrašavanje repa manje je zahtjevno, ali jednako efektivno i dražesno. Otkrili smo ovu klasičnu frizuru iza kulisa na modelu Burce Bekrek. Dizajner je ubacio delikatne ukosnice u paru sa strane repa skupljenog kod potiljka. Dokaz da manje često može biti više, a opet stvara poseban stil

  Ukosnice s punđom

  © Getty Images  

  Ukosnice s punđom

  Uglađeno s dozom kaosa… U kosi koja je oblikovana u zaglađenu punđu, ukosnice namjerno stvaraju kaos u frizuri. Dizajner Zac Posen pokazuje nam kako izgleda umetanje ukosnica kontrastnih boja u klasičnu punđu. Što ovu frizuru čini tako neobuzdanom? Dodaci su umetnuti ukriž, naizgled bez strukture, no samo na niži dio kod potiljka. Elegantno i uzbudljivo u jednom!

  Ukosnice kao remek-djelo

  © Getty Images  

  Ukosnice kao remek-djelo

  Pravo remek-djelo može se vidjeti na modelu modne kuće Maison Margiela. Kosa je prirodno i konzervativno oblikovana i zaglađena. Sad dolazi umjetnički efekt: ukosnice su umetnute tako da oblikuju velike krugove. Uzorak zvijezde prekriva cijelu glavu za impresivan izgled. Kosa-tastično!

 • Ispravno umetanje – Kako se koriste ukosnice

   

  1. Većina ljudi to čini pogrešno, umećući ukosnice u kosu s glatkom stranom prema dolje. No valovita strana je ona prava jer se tako ukosnica bolje prilagodi obliku glave.

  2. Za pojedine pramenove ili pričvršćivanje šišaka, napravite sljedeće: umetnite ukosnicu (idealno kratku) odozgo ili ispod, zatim je zavrnite i ugurajte u pramen u suprotnom smjeru.

  3. Ako imate gustu kosu i želite oblikovati punđu, postoji trik za optimalnu postojanost: umetnite dvije duge ukosnice ukriž u frizuru ili odozgo i odozdo.

  4. Koristite samo ukosnice koje su zaštićene plastičnim kapicama na vrhu. Oštri vrhovi ukosnica mogu lako oštetiti kosu i vlasište.

  5. Za dodatnu postojanost, poprskajte ukosnice lakom za kosu prije nego što ih umetnete u frizuru.