styling-tips-hats
Styling kose | Zima

Styling savjeti kod nošenja šešira

Ne možete za hladna vremena izaći bez šešira ako želite da vam uši budu utopljeni. Više se ne morate brinuti oko gnijezda koji šešir napravi kad ga skinete. Sad možete utopliti svoju glavu i istodobno imati svoju frizuru. Otkrit ćemo vam kako to možete postići.

Kape i šeširi većinom su krivci za nekoliko problema s kosom poput kose pune elektriciteta, masne kose i beživotne kose. Ove ćete zime našim jednostavnim styling savjetima zadržati svoju lijepu frizuru dok će glava biti na toplom ispod šešira ili kape. Više vam se uši neće smrzavati kako biste sačuvali svoju frizuru.

Prvo, kosu i tjeme treba pripremiti na nošenje šešira kako se ne biste neugodno iznenadili kad skinete šešir. Šešir neće uzrokovati spljošteni razdjeljak ako ste na kosu nanijeli odgovarajuću styling pjenu ili lak za kosu. Nanošenje pjene ili spreja odmah nakon pranja kose i zatim sušenja kose sušilom dok glavu držite spuštenu da kosa visi, dobivate veći volumen. Regeneratori i maske sprječavaju kosu punu elektriciteta jer zaglađuju vlasi. Dodatna vlažnost sprječava nastanak statičkog elektriciteta u kosi. Ako je kosa nepodatna i nakon ovih priprema, možete sa sobom nositi jedne od onih malih spremnika seruma za kosu ili regeneratora koji stanu u svaku torbicu. Regeneratori se jednostavno nanose i odmah ukrote kosu.

Najbolji osnovni styling trikovi

Prije nošenja bilo koje vrste pokrivala za glavu, potrebno je primijeniti neke osnove stylinga. Nemojte povlačiti šešir previše na lice. Šešir treba prekrivati lice samo do kose iznad čela. Uskladite ozbiljne šešire s nježnim i ženstvenim frizurama i obrnuto. Ako vam je najdraža uska pletena kapa, izvucite nekoliko pramenova kose ili šiške iz kape i naglasite neke od njih voskom. Tih nekoliko pramenova koji vire ispod kape izgledat će vrlo razigrano. Bočne strane okvira naočala treba skriti ispod kape.

Styling savjet: Manje je više

Stylingtipps für Frisuren unter Pelzmützen
© drubig-photo / Fotolia

Imajte na umu da za efektivniji izgled s krznenim šeširom frizura treba biti jednostavna

Krzneni šeširi veliki su hit! Bilo da nosite pravo krzno ili umjetno, lovačku kapu ili šubaru, pratit će vas mnogi zavidni pogledi. Iznimno jednostavne frizure savršeno odgovaraju tim ekstravagantnim kapama. Preporučujemo jednostavne pletenice ili ravnu kosu kao kontrast koji stvara privlačniji izgled.

Styling savjeti kod nošenja jednostavnih kapa

Obična uska kapa porijeklom je iz Francuske. S tom kapom imate veliki izbor stylinga kose. Povežite jednostavnost obične kape s najekstravagantnijim frizurama, ali neka kosa bude raspuštena, možda čak i malo raskuštrana. Bob-frizura do brade ili duga kosa prekrasno izgleda ispod kape bilo da je kosa ravna, valovita ili kovrčava. Živahna i razigrana ženstvena kosa najljepši je kontrast jednostavnoj kapi.

Styling savjeti za pletene kape

Stylingtipps für Frisuren unter Strickmützen
© Amir Kaljikovic / Fotolia

Pletena kapa prekriva bujnu kosu

U pletenim kapama sa širokim bodovima ima mnogo mjesta za bujnu kosu. Zato su idealno rješenje za složene frizure ili natapirana umjetnička djela. Široki bodovi proširuju se kako bi bujna frizura imala mjesta i zraka. Možete nositi i pletene pamučne kape ako su vam one udobnije.

Šešir za nju i njega

Vremena strogo određene granice muškog i ženskog šešira davno su iza nas. Žene vole nositi uske kape i tirolske šešire koji su prije bili isključivo muška pokrivala za glavu. Osnovno je pravilo: što je šešir „ozbiljniji“, to frizura treba biti ženstvenija i razigranija. Nježna valovita kosa, kovrče i ispletena kosa privlačan su kontrast i vrlo su ženstveni.