sleek-look-variants
Styling kose | Zaglađeno

Varijante zaglađenih frizura za 2015.

Svilenkasta, ravna i svjetlucava kosa iznimno je elegantna. Zaglađena kosa prirodno pada u jednostavnim linijama, što pristaje današnjem trendu minimalnog oblikovanja. Donosimo kako možete oblikovati nove varijante zaglađenih frizura

„Manje je više“ krilatica je moderne minimalne umjetnosti i dizajna 2015. Posljednjih godina jednostavni, ali elegantni dizajni stvaraju nove standarde u modnoj industriji. Nenapadna odjeća ukazuje na samopouzdanje i uspjeh. Taj jednostavan i ležeran stil ostaje s nama! Ravne linije, geometrijski uzorci i nenapadne boje pristaju svima.

Zaglađena frizura kao stvorena je za moderan minimalistički modni stil. Nekoliko dodataka sprječava da taj minimalni stil ne izgleda bezlično. Nenapadni i ukusni dodaci naglašavaju jednostavnu odjeću i frizure te unose blistavost u jednostavnu eleganciju minimalnog modnog stila.

Zaglađene frizure s obratom

Zaglađene frizure s obratom
© Getty Images

Ovaj model ima pletenice s jedne strane zaglađene frizure

Dizajner Christophe LeMarie na svojoj je modnoj reviji 2015. svojim modelima oblikovao zaglađenu frizuru s uvijenom kosom straga (pogledajte fotografiju iznad). Ravna crna kosa sa zanimljivim obratom i bijelom odjećom stvaraju ugodan, umjeren stil.

Ravna je kosa ispletena u tanke i sitne pletenice uz glavu. Precizan razdjeljak na stranu sjajno pristaje uz pletenice koje usmjeravaju pozornost na posve ravnu kosu i unose raznolikost u ovu inače purističku frizuru. Model nosi minimalno dizajniranu odjeću zagasitih boja.

Zaglađena kosa od korijena do vrhova

Zaglađena kosa od korijena do vrhova
© Getty Images

Zaglađena kosa ima osobito privlačan izgled kad je duga i pada preko ramena poput svilenog zastora. Ravna kosa iznad čela začešljana je u elegantan i trendi stil. Zaglađeno je sinonim za glatko i sjajno. Iznimno je potrebna odgovarajuća njega kose.

Lijevo: Ovaj model modne kuće David Jones nosi dugu ravnu kosu. Kosa iznad čela je začešljana

Niže se nalazi nekoliko važnih savjeta o održavanju kose glatkom za zaglađenu frizuru:     

  • Masku za kosu koristite dvaput tjedno za dodatnu njegu i sjaj.
  • Uvijek nanosite zaštitu od topline prije uporabe uređaja za ravnanje kose.
  • Nanesite malu količinu ulja za kosu na vrhove za nježan i mek izgled.
  • Koristite lak za kosu za izniman sjaj kako bi kosa imala željeni kvalitetan sjaj.

Videoupute za zaglađenu frizuru

Videoupute za zaglađenu frizuru
© Getty Images

Mnoge zaglađene frizure mogu se oblikovati kad izravnate kosu. Najjednostavnija varijanta zaglađene frizure jest rep. Jednostavnost je naglašena preciznim razdjeljkom po sredini glave i sjajnom metalnom kopčom. Elegantnost i privlačnost ove frizure često izvire iz jasnih linija i dubokog sjaja duge svilenkaste kose.

Lijevo: Za reviju Haze, modeli su nosili zaglađenu kosu u repu skupljenu metalnom kopčom

U svojim videouputama stručnjak za kosu iz Schwarzkopfa, Armin Morbach, pokazuje zaglađene frizure i kako pripremiti kosu za njihovo oblikovanje.

Video: Kako oblikovati zaglađene frizure

Related articles