hair-light-blonde-bob
Styling kose | Zaglađeno

Posebna frizura: Plavi bob

Marilyn Monroe učinila ga je svojom ikoničkom frizurom – ikone ga danas i nose! Plavi bob opet je vrlo popularan u 2016. Od važnih ličnosti do zvijezda blogerica i trendseterica, ta je frizura posvuda. A u međuvremenu plavi bob nije izgubio nimalo svog očaravajućeg efekta: senzaciju, modernost, mladost i kopiranje

Kratke frizure općenito se smatraju dosadnima. No mi ulažemo prigovor! S Marilyn Monroe nikad ne biste ni pomislili na dosadu. Prije na strast. I još mnogo, mnogo toga.

Plavi bob je uvjerljiv u svakom obliku: kovrčav i senzualan, zaglađen i precizan ili postepen i ležeran. Zato je ta kratka frizura danas tako popularna. Katherine Heigl, Amy McAdams, Paris Hilton ili Michelle Williams – u Hollywoodu i tu i tamo, zaštitna frizura Marilyn Monroe popularni je ideal. S neobuzdanim kovrčama, glamuroznim retro-kovrčama ili uzbudljivo postepeno ošišan… Bob? Neodoljiv za plavuše!

Od slatkog meda, nježne vanilije do hladne platine, današnji bob zrači svim nijansama plave boje i pristaje uz niz načina šišanja. Raznolikost boje i oblikovanja čini tu frizuru fleksibilnom i upravo je zato tako popularna. Plavi je bob bezvremen i moderan.

Kako izgleda plavi bob nove generacije? Pokazujemo vam našu omiljenu frizuru:

Plavi bob u zaglađenoj frizuri

Plavi bob u zaglađenoj frizuri
© Getty Images

Ravna, zaglađena s razdjeljkom po sredini glave – svijetloplavi bob vrlo je moderan (viđen na Holly Fulton)

Jednostavnost: s vrhovima ošišanima na jednu dužinu i preciznim razdjeljkom po sredini glave, ova kratka frizura vrlo je šik i profinjena. Najbolje izgleda uz ravno ošišanu kosu. Oblikovanje je jednostavno kao i frizura: nakon sušenja kose sušilom, izravnajte pramen po pramen uređajem za ravnanje kose. Obavezno prethodno nanesite zaštitu od topline! Naš savjet: nanesite losion protiv kuštranja za završetak frizure. Time će kosa izgledati lijepo i podatno, bez letećih vlasi koje bi mogle narušiti linearnost frizure.

Plavi bob u postepeno ošišanoj kosi

Plavi bob u postepeno ošišanoj kosi
© Getty Images

Novi stil: plavi bob sa šiškama u postepeno ošišanoj kosi (viđeno na reviji Sacai)

Iduća razina: postepeno ošišana kosa s dugim šiškama i paperjastim vrhovima, plavi bob je vrlo dobro primljen kod trendsetera. Ta ležerna frizura unosi blistavost posve novog svijetla: super moderna, posebna, nekonvencionalna. Ta varijanta frizure pristaje uz mnoge popularne modne stilove – od sportskih šik do novog romanticizma i futurizma. Kad smo kod stila, on nije samo moderan, nego i brz: samo posušite kosu sušilom i definirajte pojedine pramenove voskom. Time završavate nezaglađenu frizuru.

Related articles