hair-smoothing
Styling kose | Zaglađena kosa

Ravnanje kose: Tri načina do ravne kose

Elegantna je, ravna i seksi – nije čudo što je zaglađeni izgled tako popularan! Donosimo razne tehnike ravnanja kose: sušenje preko okrugle ili ravne četke, oblikovanje uređajem za ravnanje kose ili dugotrajna metoda ravnanja kose. Pronađite rješenje koje vama odgovara:

Želite ravnu kosu? Dobro. Svi vole zaglađenu kosu koja je uvijek u modi. Jasnih je linija i jednostavna. No ujedno i klasična, elegantna, besprijekorna i moderna. Ne čudi što je ravna kosa danas tako popularna. Zvijezde, slavne ličnosti, modeli na modnim pistama i žene koje prate modu pokazuju kako ravna kosa pristaje uz svaki stil, ukus, priliku i dužinu kose.

Ako nemate prirodno ravnu kosu, nema potrebe da očajavate. Postoje razne metode ravnanja kose kojima možete uspješno izravnati kosu svake teksture. Našli smo tri najbolje tehnike i otkrivamo koja pristaje kome i koja najduže traje:

Ravnanje kose: Sušenje preko okrugle ili ravne četke

Klasična metoda ravnanja kose: sa sušilom i četkom! Ova je metoda jednostavna jer su oba pribora u svakoj kupaonici, nježni su prema vašoj kosi i nisu skupi. Bez velikih priprema, četkajte kosu ravno tijekom sušenja. Ravna četka najbolja je za dugu kosu, dok je okrugla četka bolja za kraću kosu. Ovo ravnanje kose vrlo je lako.


Kako do ravne kose: Prvo na kosu nanesite zaštitu od topline sušila. Zatim nježno uvijte ručnikom prosušenu kosu oko četke, pramen po pramen, kratko posušite i zatim je povucite ravno preko dlaka četke. Sušilo uvijek prati četku, od korijena do vrhova, niz vlas, a ne uz vlas. Posebne kreme ili sprejevi za ravnanje kose nanose se prije sušenja za pojačani zaglađeni efekt.

Praktično: Neki od ovih proizvoda već sadrže zaštitu od topline koja sprječava da se kosa ne isuši tijekom sušenja.

Dobro je znati: Ravnanje kose sušilom preko okrugle ili ravne četke lako je za početnike. Zaglađena frizura traje oko jednog dana. Međutim, metoda sa četkom nije baš najbolja za žene s prirodno kovrčavom kosom. Ta metoda ne može uvijek izravnati kovrče pa kosa ostaje valovita. Zato preporučujemo metodu broj dva…

Ravnanje kose: Oblikovanje uređajem za ravnanje kose

Imate prirodno kovrčavu kosu, a željeli biste imati zaglađenu i svilenkastu? Tada biste se trebali odlučiti za uređaj za ravnanje kose. Tim uređajem postići ćete daleko bolji efekt ravne kose nego s četkom i sušilom. Budući da toplina uređaja brzo mijenja strukturu kose (što stvara super zaglađeni efekt), obavezno na kosu nanesite zaštitu od topline! Niz posebno razvijenih proizvoda u obliku tekućina, pjena i sprejeva štite vašu kosu i daju joj briljantan sjaj.


Kako do ravne kose: Kosu prosušenu ručnikom obilno poprskajte zaštitom od topline s udaljenosti od 20-25 centimetara (usto je najbolje da je češljate češljem sa širokim zupcima) i tek je tada posušite sušilom. Zatim uzmite uređaj za ravnanje kose i ravnajte pramen po pramen. Uređaji s posebnim oblogama (primjerice, keramičkim), ravnomjerno i nježno zagrijavaju kosu.

Praktično: Rezultat ravnanja ovom metodom traje oko dva dana. Nakon prve noći malo popravite frizuru i zagladite nakratko kosu uređajem za ravnanje!

Dobro je znati: Kako biste spriječili trajna oštećenja vlasi, nanesite tretman za suhu ili umornu kosu jednom tjedno uz uporabu spreja za zaštitu od topline.

Ravnanje kose: Dugotrajni rezultati

Vaši pokušaji ravnanja nisu uspjeli? Ne paničarite, zato postoji treća metoda. Ona je prikladna za žene s kovrčama, valovitom i kuštravom kosom. Postoje polutrajni i trajni tretmani za ravnanje kose. Posavjetujte se sa svojim frizerom.


Kako do ravne kose: Polutrajni tretmani za ravnanje kose rade se u dva koraka. Prvo se nanosi serum za ravnanje kose (sadrži keratin te proteine svile i pšenice) na ručnikom prosušenu kosu koja se zatim ravno počešlja. Nakon što ostavite da djeluje 20 minuta, serum koji ravna vašu kosu i čini je podatnom, isperite mlakom vodom. Zatim se nanosi krema za učvršćivanje. Ona sadrži aktivna svojstva koja održavaju vlasi ravnima. Kosa se može počešljati ravno jednom ili dvaput tijekom 10 minuta dok krema djeluje. Kad je isperete, kosa će već biti ravna!

Praktično: Polutrajna metoda ravnanja čini vašu kosu ravnom do 10 pranja, dok trajno ravnanje kod frizera može trajati i nekoliko mjeseci