Žena s obručem ukrašenim biserima
Styling kose | Vrpca za kosu

Ove frizure s obručem ponovno su u modi

Podsjećaju li vas obruči za kosu na djetinjstvo? Vjerovali ili ne, taj dodatak za kosu iz devedesetih ponovno je u modi. Najtraženiji: baršunasti obruč ukrašen biserima ili dragim kamenjem. Otkrivamo kako oblikovati frizuru s obručem u 2018. i uz koje frizure on sjajno pristaje

Šiške, duga i raspuštena kosa su sjajne – ali što kad temperature porastu u proljeće i ljeto? To je problem mnogim ženama. Moderno i praktično rješenje: obruč za kosu. Srećom, ta je frizura ponovno u modi!

Otkuda potječe trend frizura s obručem?

Žena s obručem s mašnom

Slatki dodatak: obruč s velikom mašnom.

Devedesete su daleko iza nas, a naši jednom obožavani obruči dugo su bili zabranjeni na repertoaru frizura. Koristili smo ih samo da nam drže kosu podalje od lica u kupaonici (primjerice, kod uklanjanja šminke). No obruč se vratio u svakodnevne frizure – i još bolje, postao je nešto posebno i elegantno. On je jednostavan način da se dotjera obična frizura. Bilo da je jako ukrašen ili jednostavan – taj skromni obruč postao je pravi dodatak koji privlači pozornost. Savjet: isprobajte baršunasti za ekstra moderan izgled.

Tko može nositi obruče?

Gotovo svaka žena može nositi obruč. Važno je da kosa nije pretanka, tako da obruč dobro sjedne te kosa ima volumena i izgleda punije. Slijedite ove savjete kako biste najbolje izgledali s obručem:

 

 • Operite kosu šamponom za volumen. Time će kosa dobiti punoću i izgledat će snažnije. Također će biti podatnija za oblikovanje.
 • Nanesite pjenu na kosu prije sušenja sušilom. Frizura se poslije može bolje oblikovati i duže će biti postojana.
 • Također je korisno prije sušenja: losion protiv kuštranja kose. Kosa bi trebala biti glatka i sjajna i ne stršati u svim smjerovima od obruča.
 • Obavezno: natapirati kosu na vrhu glave. Odvojite pramen na pozadini glave i oblikujte volumen češljem za tapiranje. To će naglasiti frizuru s obručem.
 • Na kraju, učvrstite frizuru lakom za volumen kose – tako da svaka vlas ostane na svom mjestu! 

Široki obruči

Žena s obručem ukrašenim cvijećem

Što široki obruč čini posebno elegantnim? Ukrasi – poput ovog raskošnog cvjetnog aranžmana.

Vrlo široki obruči stvaraju elegantan izgled. Ne izgledaju baš najbolje s pletenicama ili punđama – nego u raspuštenoj, valovitoj kosi. Posebno lijepo izgledaju satenski ili baršunasti obruči – ne može biti elegantnije od toga.

Lude dvadesete: obruči u retro frizurama

Žena sa zlatnim obručem

Tražite nešto raskošnije? Naravno, imamo metalik zlatne obruče u Gastby stilu koji izgledaju vrlo elegantno.

Znamo da su obruči retro. Međutim, oni nisu bili omiljeni samo u devedesetima, nego i u raskošnim dvadesetima. Nijedna odjevna kombinacija nije bila potpuna bez obruča: s imitacijom dragog kamenja, perjem, mrežicom, šljokicama i perlama. Ako želite oblikovati frizuru u Gatsby stilu, nemojte zaboraviti „manje je više“. Ovdje je glamur najbitniji!

Obruč i punđa

Žena s obručem i punđom

Moderni partneri: obruč i punđa.

Punđe mogu izgledati još elegantnije s obručem. Za taj izgled: natapirajte kosu na vrhu glave, uvijte kosu u punđu i zatim zagladite kosu kod korijena. Ili isprobajte modernu i nezaglađenu varijantu s raspuštenom kosom zataknutom iza uha. Vrhunac: obruč! Idealno: tanki obruč u zlatnoj, srebrnoj ili jarkoj boji.

Obruč s ukrasima

Žena s obručem ukrašenim draguljima

Obruč ili nakit? Oboje – zahvaljujući ukrasnom poludragom kamenju.

Sad kad su obruči ponovno u modi, izrađuju se u raznim oblicima, bojama i materijalima:

 

 1. Pletenica
  Ispleteni obruči nisu samo za kostim konobarice iz pivnice. Sjajno je što s njima izgledate kao da ste složeno i precizno ispleli svoju kosu u vijenac frizuru. Važno: obruč treba biti što sličniji boji vaše kose.

 2. Tkanina
  Baršun, saten, samt, traper – postoji niz lijepih tkanina za obruč. Odaberite tkaninu prema prilici i koliko elegantni želite biti. Obruč od trapera možete nositi u kupovinu, satenski na koktel-zabavu. Za posebne prilike, baršunasti obruč tamnozelene, tamnoplave ili crne boje izgledat će elegantno i klasično.

 3. Nakit
  Mali ukras na obruču može podići svakodnevnu frizuru. Biseri su osobito ženstveno i razigrani. Ukrašeni obruč savršen je dodatak romantičnoj odjeći.