Žena s frizurom s maramom
Styling kose | Vrpca za kosu

Ljetni stil: Najljepše frizure s maramom

Marame svaku frizuru pretvaraju u ljetnu. A najbolje od svega: s maramom je iznimno lako oblikovati niz frizura. Pokazujemo vam kako oblikovati taj trend i kako moderno mogu izgledati frizure s maramom!

Ovog ljeta pratitelji mode okrunjuju svoje frizure osobito modernim dodatkom: maramom. Marama je sjajan, raznolik dodatka koji vam pomaže oblikovati niz različitih stilova: od rokerskog do retro-stila, od superslatkog do superseksi. Različite stilove možete stvoriti bojom, uzorkom i tipom tkanine svoje marame. Moderne se frizure mogu oblikovati i s klasičnom pamučnom maramom. Ta je klasična marama obično od tamnoplavog ili crvenog pamuka s turskom mustrom.

Za luksuzniji izgled, oblikujte frizuru sa svilenom maramom. Budući da je svilena marama skliska, pripremite svoju kosu. Savjet: puder za volumen ili suhi šampon dat će vašoj kosi bolju teksturu. Također pomaže ako ste kosu oprali dan prije. Za skladan izgled, odaberite maramu u boji koja odgovara jednom od tonova vaše odjeće. Tako ćete povezati frizuru i odjeću.

No kako biste trebali vezati maramu? Evo pet modernih načina vezanja marame u kosi koji će privući pozornost…

Upute za oblikovanje: Pet frizura s maramom

Marama kao obruč za kosu:

Žena sa šalom i mašnom u kosi

Slatki stil za moderne djevojke

Za moderan izgled rock-zvijezde iz 80-ih poput Axla Rosea – pjevača skupine Guns N' Roses – trebat ćete pamučnu maramu u crvenoj ili tamnoplavoj boji. Presavijte je u trokut, zatim je savjte nekoliko puta da izgleda kao ravna vrpca. Položite je preko čela i omotajte oko glave, vežući vrhove na pozadini glave. Za luksuznu boho ili hipi varijantu, uzmite svileni šal i oblikujte nježne morske valove na velike uvijače ili uređaj za kovrčanje kose. Dodajte malo slanog spreja ili mat-voska na dužinu kose za teksturu i definiciju.

Marama kao gumica za kosu:

Žena s maramom kao gumicom za kosu

Za ovu frizuru oblikujte moderan rep nisko kod potiljka i omotajte maramu od svile ili pamuka oko baze repa. Ostavite vrhove marame da ležerno vise. Elegantnija varijanta: oblikujte punđu i omotajte je u maramu. Pokušajte sa svilenom za elegantan izgled ili pamučnom za ležeran izgled.

Retroizgled s maramom:

Prvo, presavijte pamučnu maramu u trokut. Dužu stranu postavite kod vrata i vrhove marame podignite prema vrhu glave. Povežite dva kraja i zatim dodajte vrh trokuta te povežite sva tri vrha u čvor.

Gusarska marama:

Opet, presavijte maramu u trokut. Položite je preko glave, tako da je duža strana kod čela čela, a vrh trokuta je kod potiljka. Omotajte dva kraja marame oko glave i svežite ih povrh vrha trokuta kod potiljka.

Neobična marama:

Žena s maramom i haljinom u istom tonu

U tonu: savršen stil od glave do pete, zahvaljujući istom tonu marame i haljine

Presavijte maramu u trokut, zatim nekoliko puta po dužini tako da napravite usku vrpcu. Postavite sredinu marame kod potiljka i čvrsto omotajte maramu oko glave. Uvijte vrhove jednom ili dvaput jedan oko drugoga na vrhu glave, zatim ih tutnite ispod marame. Ta će frizura izgledati elegantno sa svilenom maramom. Za slatki izgled, koristite pamučnu maramu i umjesto uvijanja i umetanja vrhova ispod marame, svežite i i pustite da vrhovi vise. Savjet: za postojanost, pričvrstite maramu iza ušiju s nekoliko ukosnica.

Kako se još može oblikovati marama?

Marama je osvježavajući izraz stila u kosi. Evo još nekih ideja što možete učiniti s maramom:

 

  1. Uz maramu možete zaboraviti na dan loše frizure. Ukrotite lako svoju zvijer – i izgledajte super moderno!
  2. Marama nije samo za kosu: nosite je kao narukvicu oko zapešća ili nadlaktice. Isprobajte to uz traper jaknu – vidjeli smo taj stil na nekoliko modnih influencera.
  3. Marama se također može nositi kao šal oko vrata ili ležerno omotana oko gležnja. Osvježavajući savjet za vruće dane: smočite maramu prije nego što je zavežete da vas hladi.
  4. Ne zaboravite ovaj predivan favorit dizajnera: koristite maramu kao šareni dodatak na ručki svoje torbice.

Otkrijte: Hair Styling