Svadbena frizura s ukrasom
Styling kose | Vjenčanje

Više je više: Svadbene frizure s nakitom i ukrasima

Sasvim je u redu malo pretjerati u oblikovanju frizure za prigodu poput vjenčanja. Bilo da ste mladenka, djeveruša ili gošća – otkrijte moderne svadbene frizure dotjerane nakitom i ukrasima poput šešira i velova

Jednostavnije, prirodne frizure trenutačno su u modi – no kad je u pitanju svadbena frizura, slobodno se odlučite za složeniju varijantu. Na svoj dana vjenčanja nijedna mlada ne želi zasjati neupadljivom frizurom! Neka vaša svadbena frizura zablista ukrašena nakitom. Moderan ukras za kosu može običnu frizuru pretvoriti u pravi dragulj koji će privlačiti poglede.

Savjet: pazite da ukras pristaje uz vašu frizuru i vjenčanicu. Ako je vjenčanica glamurozna i raskošna, umetnite u kosu nježnu tijaru. Ako ste više mladenka u boho stilu, tada je obruč ukrašen cvijećem ili jednostavna kopča za vas.

Bez obzira za koju se frizuru odlučite, obavezno imajte probu barem jednom prije velikog dana. Tako možete procijeniti izgleda li sve kako treba i sviđa li vam se vaš konačan izgled. Zanima vas koji će dodaci biti popularni ove sezone vjenčanja? Čitajte dalje i neka vas frizure nadahnu!

1) Svadbena frizura ukrašena imitacijom dijamanata

Žena sa svadbenom frizurom i imitacijom dijamanata

Romantičnim mladenkama u čipkastim ili glamuroznim vjenčanicama pristajat će svjetlucav nakit. Posebno lijepo: dijadema s dragim kamenjem uz rub kose ili na čelu.
To izgleda prekrasno s jednostavnom punđom koja je pomalo nezaglađena – kao što vidimo ovdje na slici s revije Charlotte Balbier. Rezultat: moderna i nimalo „previše“ frizura.

2) Svadbena frizura okrunjena tijarom

Žena sa svadbenom frizurom i tijarom

Na svoj dan vjenčanja, mnoge se mladenke žele osjećati poput princeze. Savršen dodatak za mladenku-princezu? Tijara! Za posebno elegantan izgled, spojite vrlo jednostavnu vjenčanicu s vrlo ekstravagantnom tijarom, kao što vidimo ovdje na reviji Christine Tamorero. Savjet: nosite tijaru s razdjeljkom po sredini glave i niskom punđom.

3) Šik svadbena frizura sa šeširom

Žena sa svadbenom frizurom i šeširom

Ovo je sjajna frizura, posebno za skromno vjenčanje u vijećnici: dodajte šešir (kao što je to učinio Alan Hannah na svojoj reviji) ili fascinator u svadbenu frizuru. Taj stil sjajno izgleda u spoju s raspuštenom, nezaglađenom kosom. Savjet: kako bi vaša kosa prekrasno sjala i izgledala zdravo, pošišajte vrhove prije velikog dana. Sprej za sjaj koristite tijekom dana za osvježavanje frizure.

4) Svadbena frizura ukrašena mašnom

Žena sa svadbenom frizurom i mašnom

Želite razigran izgled? Ukrasite svoju kosu mašnom. Nosite je u razlabavljenoj punđi, kao što smo vidjeli na reviji kuće Blumarine. Savjet: opustite nekoliko pojedinih pramenova oko lica za još nježniji izgled.

5) Svadbena frizura učvršćena kopčom

Žena sa svadbenom frizurom i kopčom

Kopče su opet popularne – zašto ne biste jednu nosili za svoj dan vjenčanja? Njome možete postići djevojački stil, kao ovaj s revije Inmaculade Garcije, s dubokim razdjeljkom na stranu i raspuštenom, ravnom kosom. Održavajte vrhove kose tekućinom za vrhove ili nanesite nekoliko kapi ulja za kosu. Savjet: odaberite nešto posebno, poput obiteljskog naslijeđa ili kopče ukrašene dragim kamenjem ili cvijećem.

6) Svadbena frizura okrunjena ukrašenim obručem

Žena sa svadbenom frizurom i ukrašenim obručem

Željeli biste imati ekstravagantnu svadbenu frizuru? Okrunite je raskošno ukrašenim obručem – kao na ovoj frizuri s revije Matilde Cano. Moderan obruč izgleda elegantno u raspuštenoj, nježno valovitoj kosi. Valovi se mogu lako oblikovati posebnim sprejem ili pjenom. Ili, alternativno: ispletite nekoliko pletenica noć prije. Ujutro ih raspletite i protresite kosu za prirodnu valovitost na vaš veliki dan. Prije nego što stavite obruč, učvrstite valove lakom za kosu.

7) Svadbena frizura s delikatnim obručem

Žena sa svadbenom frizurom i obručem

Kao i tijara, ovo je klasičan dodatak za svadbene frizure, ali malo profinjeniji: delikatno ukrašen obruč. Isprobajte elegantan izgled s ravnim, dugim šiškama, kao što smo vidjeli na reviji kuće Nicole Spose. Također lijepo izgleda s repom skupljenim kod potiljka.

8) Svadbena frizura s velom

Mladenka sa svadbenom frizurom i velom

Možda najvažniji od svih dodataka i ukrasa za svadbenu frizuru: veo! Neka izgleda moderno, kao što je to učinio Alan Hannah na svojoj reviji, u zaglađenoj, raspuštenoj kosi s razdjeljkom po sredini glave. Savjet: bez obzira koju frizuru odaberete, odmah uključite veo u sve probe kako biste bili sigurni da pristaje uz vaš sveobuhvatan izgled mladenke.

9) Cvijećem ukrašena svadbena frizura

Žena sa svadbenom frizurom i cvjetnim vijencem

Nedavnih je godina cvijeće postalo jedno od najpopularnijih ukrasa za svadbene frizure. Boho mladenke osobito ih vole nositi u kosi. Pogledajte moderan i elegantan izgled s revije kuće Marchesa Notte. Kosa je ukrašena prirodno vezenim, prevelikim cvjetnim vijencem. Ova frizura sjajno pristaje uz rep sa strane ili raspuštenu, nezaglađenu, nježno valovitu kosu. Savjet: naručite cvjetni vijenac od cvjećara. Ti stručnjaci znaju napraviti vijenac koji će dugo trajati i prekrasno izgledati.