Mladenka s dugom kosom i cvjetnim vijencem
Styling kose | Vjenčanje

Najljepše svadbene frizure za dugu kosu

Jeste li spremni za hod prema oltaru? A što je s frizurom? Ako još morate odlučiti koju ćete frizuru imati, možemo vam u tome pomoći i pokazati najljepše svadbene frizure za dugu kosu te koje su trenutačno u trendu.

Svadbena frizura za dugu kosu: Klasična punđa

Mladenka s dugom kosom u klasičnoj punđi

Ova je punđa ukrašena tijarom.

Najomiljenija svadbena frizura za mladenke, djeveruše i gošće: punđa! Ta raznolika, višestruka frizura jedinstvena je kao i žena koja je nosi. Ukrasite je tijarom da bude elegantna ili cvjetnim vijencem da bude razigrana. Ako niste uvježbani u oblikovanju punđe, tada je najbolje da za dan vjenčanja ipak otiđete frizeru. On će točno znati kako je oblikovati! Imate prirodne kovrče? Evo nekoliko savjeta za kovrčave punđe.

Svadbena frizura za dugu kosu: Polupodignuta kosa

Mladenka s dugom polupodignutom kosom

U polupodignutoj svadbenoj frizuri, samo je dio kose skupljen u punđu. Ostatak kose je raspušten i pada na ramena.

Naziv sve govori: jedna polovina kose je podignuta, a druga ostaje nezaglađena, raspuštena i elegantna. Rezultat? Polupodignuta frizura, savršena ležerna punđa. Važno: gornji dio kose zaista mora biti „podignut“! Idealno: pletenice ili punđe ili jednostavan polurep. Niži dio kose može biti oblikovan zaglađeno ili valovito, ovisno o vašem stilu i dekolteu. Ova se frizura može prilagoditi svakom stilu mladenke.

Svadbena frizura za dugu kosu: Kosa na stranu

Baš kao haljine s jednom naramenicom koje su trenutačno vrlo popularne, tako i frizura na stranu doživljava svoj trenutak. Kao što naziv govori, kosa se nosi prebačena preko ramena. Princip je vrlo jednostavan: počnite s razdjeljkom na stranu. Veći dio kose ležerno pada naprijed, dok je druga strana, manji dio, zaglađeno i čvrsto začešljana iza uha i učvršćena. Time se stvara kontrast između naglašenih crta lica i raspuštene kose pune volumena. Ova frizura sjajno izgleda u kovrčavoj kosi, a klasično i elegantno izgleda ako je zaglađena i ravna!

Svadbena frizura za dugu kosu: Raspušteno i nezaglađeno

Mladenke s raspuštenom frizurom sve su češća pojava unazad nekoliko godina. Ta je frizura postala iznimno trendi na ne baš tradicionalnim vjenčanjima: ništa ne pokazuje neformalnost i spontanost kao raspuštena, duga kosa. Kovrče se preporučuju kako bi frizura izgledala živahnije i imala više volumena. Upotrijebite veće uvijače ili deblji nastavak uređaja za kovrčanje kose, kako bi kovrče bile lijepe i velike. Želite drukčiju, dramatičnu raspuštenu frizuru? Nosite kosu raspuštenu i ravnu – ili dodajte kremu za oblikovanje za seksipilan mokar izgled.

Svadbena frizura za dugu kosu: S velom

Žena u vjenčanici, s dugom kosom i velom

Veo nikad neće izaći iz mode u svadbenim frizurama!

Veo je i danas obavezan dio „opreme“ mladenke – nezamjenjiv je, bez obzira održava li se vaše vjenčanje u crkvi ili gradskoj vijećnici. Mnoge žene vole: veo koji prekriva ramena i odaje kraljevski dojam. Kako biste izbjegli predugi veo koji visi s ramena, neka kosa bude podignuta ili skupljena iza potiljka. Tako će se veo i frizura besprijekorno stopiti i prekrasno naglasiti vaša gola ramena. Dajte frizeru da vam učvrsti veo u frizuru. On mora satima ostati u vašoj kosi – možda čak i 24 sata! Zato dobro dođe znanje stručnjaka. Vaš će veo obično biti učvršćen tonama ukosnica i igala kako bi bio čvrsto u kosi, a til lijepo padao.

Svadbena frizura za kratku ili srednje dugu kosu

Mnogo je lijepih svadbenih frizura za sve dužine kose – čak iako mnoge mladenke puštaju kosu da naraste za svoj veliki dan. Ako imate srednje dugu ili kratku kosu, možete nositi frizure kao što je kosa na stranu: ona se može oblikovati u svim dužinama kose, zahvaljujući jednostavnom oblikovanju. Druga je mogućnost nježno valovita kosa koja uvijek izgleda elegantno. Također je popularno ukrasiti frizuru, bilo da je riječ o perju, cvijeću, perlama, obruču, sjenilu ili fascinatoru. Čak i ako nemate dugu kosu, ne trebate se bojati da će vas zasjeniti velika svadbena punđa!