Dvije žene sa svadbenim frizurama okrenute leđima kameri: jedna s dugom, tamnom kovrčavom kosom, a druga s crvenkasto-smeđom punđom
Styling kose | Vjenčanje

Svadbene gošće: Otkrivamo kako možete imati prekrasne frizure

Na vjenčanju su sve oči uprte u mladenku. No kao gošća, i vi želite pokazati svoju najbolju stranu! Pomažemo vam da imate odgovarajuću frizuru uz svoju odabranu opravu te dajemo detaljne upute kako oblikovati neke od naših omiljenih frizura kod kuće

Zlatno pravilo svakog vjenčanja: to je najvažniji dan mladenke i ona je u središtu pozornosti. Zato će njezinu frizuru i šminku oblikovati stručnjaci. No djeveruše i druge gošće obično same oblikuju svoju frizuru kod kuće. Idealno rješenje: jednostavna, no svečana frizura koja pristaje uz vjenčanje i vašu odjeću.

Najljepše frizure koje svadbene gošće mogu oblikovati

Kako bismo vas pripremili za nadolazeću sezonu vjenčanja, skupili smo četiri nama najljepše svadbene frizure za gošće. Sve ih je lako oblikovati kod kuće pred zrcalom, no one će svejedno impresionirati. Pogledajte najljepše frizure za gošće na vjenčanju!

Frizura za svadbenu gošću: ispletena kosa

Žena leđima okrenuta fotoaparatu, njezina duga, plava kosa je skupljena u pletenicu u koju je upleteno cvijeće

Sanjivo romantična: pletenica sirene protkana cvijećem.

Za svečane prilike, pletenice su vječiti favorit. Zašto? Relativno ih je lako oblikovati i izgledaju vrlo elegantno. Bilo da je riječ o vodoravnoj pletenici kroz kosu, vijencu ili ribljoj kosti: pletenice će privući pozornost. One se lijepo usklađuju s romantičnim, cvjetnim uzorcima i čipkastim haljinama. Isprobajte pletenicu sirene – prava romantična varijanta!

Kako se oblikuje:

 1. Češljem za tapiranje odvojite pramen oko tri prsta širok od središta pozadine glave. Skupite ga u rep.
 2. Ispletite ga u običnu pletenicu sve do vrhova kose i učvrstite gumicom.
 3. Uporabom uređaja za kovrčanje, oblikujte nježne kovrče u kosi. Ne zaboravite zaštitu od topline!
 4. Sad odvojite pramen sa strane glave, uvijte prema glavi i umetnite ga u početak ispletene pletenice.
 5. Ponovite postupak s pramenom s druge strane glave, izmjenjujući strane glave dok sva kosa ne bude upletena u pletenicu. Kad završite, učvrstite vrhove gumicom.
 6. Razlabavite pletenicu prstima kako bi ne bi izgledala previše kruto i zaglađeno. Kad ste zadovoljni frizurom, učvrstite je lakom za kosu.

 

Želite pojačati glamur svojih pletenica? Upletite perle ili satenske ili baršunaste vrpce. Savjet: odaberite boju dodataka za kosu u skladu s odjećom.

Frizura svadbene gošće: kosa prebačena na stranu

Žena s valovitom, svijetlosmeđom kosom do ramena prebačenom na jednu stranu

Kosa prebačena preko jednog ramena stvara više volumena za tanku kosu.

U ovoj je frizuri sva kosa elegantno prebačena preko jednog ramena. Ta frizura posebno dobro pristaje ženama s tankom kosom: kad je sva kosa skupljena na jednu stranu, ona izgleda bujnije! Usto, u tu frizuru lako možete umetnuti ekstenzije na kopču. Kosa na stranu izgleda najljepše kad je kovrčava.

 

Prvo oblikujte kovrče uređajem za kovrčanje kose, zatim prebacite kosu na jednu stranu. Pola kose povucite preko ramena, a drugu polovicu pričvrstite na pozadini glave. Naš izbor dodatka: lijepe ukosnice i kopče s biserima ili dijamantima. Ova elegantna frizura najbolje pristaje uz jednostavnu odjeću: koktel-haljinu ili haljinu u zvono ili jednostavan kombinezon. Ili odjenite haljinu od šifona do poda za ekstra eleganciju.

Frizura za svadbenu gošću: polu-podignuta frizura

Pozadina žene s dugom, valovitom smeđom kosom u polu-podignutoj frizuri ukrašenoj cvijećem.

Pola podignuto, pola raspušteno: savršen spoj razigranosti i ležernosti za svaku priliku.

Polu-podignuta frizura jako je lijepa, i vrlo praktična. Zašto? Sva je kosa sklonjena s lica i ne morate se brinuti da će vam šiške ili pramenovi upadati u oči. U polu-podignutoj frizuri šiške i prednji dio kose uvijen je ili ispleten te pričvršćen prema pozadini glave kopčom, gumicom ili ukosnicama. Ostatak kose možete oblikovati ravno ili kovrčavo. Delikatni obruči ili široke vrpce izgledaju super elegantno u ovoj frizuri. Budući da je frizura spoj razigranosti i ležernosti, pristaje odjeći sličnog stila. Kraće haljine – isprobajte haljinu do koljena bez naramenica – savršeno pristaju uz ovu frizuru.
 

Frizura za svadbenu gošću: jednostavna punđa

Pozadina žene sa smeđom kosom oblikovanom u punđu ukrašenu cvijećem

Cvijeće upleteno u jednostavnu punđu unosi romantičnost i stil.

Punđa je siguran odabir za svaku priliku. Prekrasna je, ostavlja snažan utisak i lako ju je oblikovati kod kuće pred zrcalom. Haljina bez naramenica ili visoki ovratnici sjajno pristaju uz punđu. Prvo, nanesite malo pjene na kosu kako bi kosa dobila podatnost i olakšala oblikovanje punđe. Ispletena polu-punđa spoj je romantične ispletene frizure i ležerne polu-punđe.

Evo kako se oblikuje:

 1. Češljem za tapiranje odvojite širok pramen na vrhu glave. Počnite od čela i pletite prema pozadini glave.
 2. Krenite uzimajući manji pramen i razdvojite ga na tri dijela. Svaki put kad položite pramen preko ostalih, umetnite još kose u pramen koji ćete uplesti u pletenicu.
 3. Kad dođete do pozadine glave, učvrstite pletenicu gumicom.
 4. Zatim uvijte rep u punđu na pozadini glave. Učvrstite ga ukosnicama.
 5. Želite unijeti romantičan izgled? Upletite cvjetiće ili perlice u ispletene dijelove ili punđu.