undercut
Styling kose | Undercut

Frizura undercut – Savršen stil za razigrane buntovnice

David Bowie počeo je trend frizura undercut u 1980-ima. Dijelovi kose izbrijani su, dok je kosa na vrhu glave duga. Svom frizeru to možete jednostavno objasniti: „Ošišajte sve sa strane, a gore ne dirajte!“

Prije nekoliko godina frizure undercut i sidecut povezivale su se s podzemnom scenom punka, metala i gota. Danas su frizure undercut gotovo dio središnje struje; tako da je bivša frizura buntovnika sada barem nosiva u klubovima. Kod frizure undercut brije se dio kose širok nekoliko centimetara iznad uha i oko glave kao kod vojničke frizure. Samo kosa na vrhu glave ostaje iste dužine. Kod frizure sidecut brije se samo kosa iznad uha. Model Alice Dellal jedna je od predstavnika frizure undercut. Njemačka glumica i pobjednica natjecanja „Let's Dance“, Sophia Thomalla, također se odlučila za blagi stil tog buntovnog trenda.

Obrijani dijelovi kose naglašavaju frizure, osobito ako je kosa duga. Frizure s obrijanom kosom sa strane također pomiču granice uobičajenih frizura. Nevjerojatno je da ti neobični stilovi naglašavaju ženstvenost.

Napomena: Iako frizure undercut i sidecut izgledaju jednostavno, posjetite frizera da vas tako ošiša jer su oni ipak iskusni u toj tehnici. Zatim tu frizuru možete održavati kod kuće šišajući kosu šišačem svaka dva tjedna. Možete i zamoliti prijateljicu mirnih ruku da vam pomogne.  

Usput, frizura undercut izgleda osobito privlačno na ženama s nježnim duguljastim licima. Ako je vaša kosa vrlo tanka ili rijetka, možda nije dobra zamisao da uopće brijete kosu. Može se dogoditi da vam se više neće sviđati vaša napola obrijana glava. Tada razdvojite kosu po sredini glave da skrijete obrijano područje. Tu je i stari trik – šešir. Nedavno smo vidjeli šešir na Sophiji Thomalli. Srećom, žene ne moraju skidati šešir kod pozdravljanja.

Hrabre zvijezde s frizurom undercut