Plavuša s pletenim repom
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Brzo i lako: Učinkovite trendi frizure

Za većinu nas, jutarnje oblikovanje kose treba biti brzo – no želimo da frizura dobro izgleda. Donosimo vam neke sjajne frizure koje se brzo i lako oblikuju!

Budemo li iskreni, malo tko od nas voli ujutro razmišljati o frizuri. Duga kosa se obično sveže na pozadini glave u rep, kratka kosa se oblikuje uz malo voska ili pudera za volumen – i oni koji imaju bob ne eksperimentiraju previše. Jutarnje oblikovanje trebalo bi biti brzo i praktično – nemamo vremena biti kreativni kao za večernji izlazak. No situacija se promijenila! Donosimo vam trendi frizure koje imaju zadivljujući efekt, a brze su i lako se oblikuju.

Upute za oblikovanje: Frizure sa zadivljujućim efektom

  • Rep je uvijek popularan odabir ženama s dugom kosom: one nastoje maknuti kosu od lica, izgledati uredno i brzo oblikovati kosu. Isprobajte rep „s kuglicama“. Odvojite veliki pramen gornjeg dijela kose i svežite ga tankom gumicom. Odvojite drugi pramen ispod njega i svežite ga drugom gumicom s gornjim pramenom. Nastavite skupljati pramenove kose i vezati ih u rep uz ostale već skupljene pramenove. Za završetak, namjestite da gumice omotane oko repa budu na jednakoj udaljenosti. Nježno povucite kosu između gumica, oblikujući „kuglice“ kose – to je rep koji privlači pozornost!
  • Punđa koja izgleda kao mašna? Lady Gaga napravila je senzaciju s tom frizurom: „punđa mašna“. No tu je frizuru tako lako oblikovati da nećete trebati frizera za slavne osobe. Evo kako se oblikuje: skupite kosu u visoki rep, ali gumicu omotajte na pola repa. Odvojite kosu od glave do gumice na dva dijela i oblikujte svaki dio u petlju, kao dva krila mašne. Zatim razdvojite vrhove repa u dva dijela. Omotajte jedan dio oko gumice i pričvrstite ga ukosnicama. Drugi dio omotajte oko središta mašne, odozdo prema gore, i pričvrstite ga ukosnicama. Frizuru učvrstite lakom za kosu.
660x545_women-back_of_head-bow-bun
Ova punđa mašna izgleda kao slatka mašna ukrašena cvijetom.
  • Bob s detaljem: bob je omiljena frizura jer je brz i lako se oblikuje. Za ovu frizuru napravite razdjeljak po sredini glave i odvojite mali pramen kose s jedne strane. Čvrsto uvijte pramen prema pozadini glave, držeći ga blizu glave i učvrstite gumicom. Odvojite pramen s druge strane i učinite isto.
    Drugi način da brzo dotjerate svoj bob? S rupcem jarkog uzorka! Odvojite pramen na vrhu glave i svežite ga. Uzmite rubac i omotajte ga kao vrpcu oko glave. Dvaput prekrižite krajeve ispred čela i zatim ih svežite na pozadini glave. Na kraju, raspustite svezani pramen, razlabavite ga i njime skrijte čvor i vrhove šala.
660x545_woman-hair-silk_scarf
Šareni svileni rubac uvijek unosi raznolikost u stil.
  • Kratka frizura s vrpcom oko glave: kratka se kosa može oblikovati na razne načine. Možete je oblikovati prema licu, začešljati u kokoticu ili oblikovati razdjeljak na stranu. Svaki je put vaš izgled posve drukčiji. Kratka kosa može biti još raznolikija uz dodatke za kosu poput vrpca i kopči. Ako imate dužu kosu na vrhu glave, uzmite vrpcu ili traku i stavite je na glavu. Oblikujte (duboki) razdjeljak na stranu i odvojite pramen šišaka kod šireg dijela razdjeljka. Omotajte ga oko vrpce, od naprijed prema natrag. Nastavite tako omotavati sve šiške s te strane glave oko vrpce, pramen po pramen. Skrijte vrhove ukosnicama i poprskajte lakom za kosu za postojanost frizure. S druge strane razdjeljka kosu možete ukrasiti lijepom kopčom.