Styling kose | Trendovi frizura za žene

Boho stil: Nama omiljene frizure

Šiške, boje, djeca cvijeća: boemski izgled slavi svoj povratak iz 70-ih. Divno ležeran, boho stil uvijek je elegantan i ženstven. Koje frizure podupiru taj hipi-šik stil? Doznajte ovdje

Kad stav prema životu uđe u modu: boho stil potječe iz podkulture boema koji su otvoreno odbijali društvene norme 19. stoljeća kao kreativne i ležerne slobodne duše. Kako su vrijednosti boema oživljene opet u sedamdesetima, to je desetljeće definirano boho izgledom. Lepršava odjeća, jarke boje i ležerne frizure bile su tada obavezni dio mode. Danas je ponovno popularan stil iz sedamdesetih, a s njime i boho izgled. Ljubav prema slobodi i lakoći postojanja ne pokazuje se samo odjećom. Retro također sjajno pristaje našoj kosi. Kako? Ženstveno, neobuzdano i moderno – obožavamo ga! Nama tri najljepše frizure:

 

Boho stil: Odvažne marame/šalovi

Boho Style
© Getty Images

Svilene marame/šalovi sjajno pristaju uz duge hipi frizure

Duge, ležerne kose ključan su element stila iz sedamdesetih. Tu i tamo se nose raspušteno, često u kombinaciji s razdjeljkom po sredini glave i nježno valovito. Sada trendseteri unose maramu/šal kako bi ukrasili svoju frizuru iz sedamdesetih: bilo da uzorak pristaje uz odjeću ili stvara šareni kontrast – glavno je da se sveže preko glave kao kapuljača, stavljajući ih povrh boho frizure! Nježna tkanina poput svile kao elegantni modni dodatak još više uljepšava tu frizuru. I ne samo to: u dane kad kosa ne sluša sad se može vješto prikriti.

 

Boho stil: Festival šišaka

Boho Style
© Getty Images

Prihvatite moderan trend šišaka – idealne su preduge šiške

Svako dijete cvijeća u sedamdesetima znalo je: život je bolji na rubu. I mi s veseljem prihvaćamo taj trend! Šiške malo duže od obrva ponovno su na vrhu popisa najboljih frizura. Posušene na okruglu četku ili izvinute prema van s obje strane – šiške predvode. Frizure sa šiškama izgledaju elegantno i ženstveno uz dugu kosu. Oni koji bi željeli ekstravagantniji, moderniji izgled nose šiške uz kosu srednje dužine.

 

Boho stil: Charliejevi anđeli

Boho Style
© Getty Images

Anđeoski: lepršavi volumen u čast ikonama stila iz sedamdesetih

Kosa à la Farrah Fawcett: ikona stila sedamdesetih postala je slavna u kultnoj seriji „Charliejevi anđeli“ i predstavnica je vjerojatno najpoznatije frizure svih vremena. Značajka te nebeske i glamurozne frizure: grandiozan volumen i postepeno ošišana kosa s izvinutim vrhovima. Kosa mora biti duga barem do ramena. Danas tu trendi frizuru nosimo u mnogo blažoj varijanti: punoća ostaje, ali izgleda mekše i prirodnije. Sada je sva kosa nježno nakovrčana i manje postepena. Ovdje je trendi duga kosa postepeno ošišana, s kraćom kosom na vrhu glave – što je prava prednost!

 

Preporučeni proizvodi