Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Frizure za muškarce: Oblikovanje, savjet i trikovi

Kod muškaraca je sve u glavi. Pogotovo kad je u pitanju kosa! Frizure, šišanja, boje. Kako može muškarac naglasiti svoj stil frizurom i pokazati se u najboljem svjetlu? Lako. Pročitajte ovdje

Najbolje frizure za muškarce

Männerfrisuren
© Getty Images

Uvijek vrijedan pogleda: Ryan Gosling s elegantnom kratkom frizurom

Muškarci imaju bogat izbor frizura. Ovisno o gustoći kose i željama, mogućnosti je mnogo. Vrlo kratka frizura, kratka frizura s dugim šiškama ili kosa do ramena? Mnogo je načina šišanja i frizura za kosu svake dužine. U redu je eksperimentirati! Ipak, kosa u većini slučajeva naraste i to daje muškarcima vrijeme da razmisle: njegovati dugokos izgled ili obrijati sve i početi ispočetka? Oni koji su našli omiljenu frizuru vjerojatno će joj ostati vjerni – osim ako se ne pojavi novi trend koji im bude toliko neodoljiv da ga moraju isprobati.

Najbolje muške frizure

Männerfrisuren
© Getty Images

Frajer na vidiku! Jake Gyllenhaal sve čini kako treba: kosa, frizura i brada su koordinirani

Posjet frizeru daleko je od svega što je potrebno za dobar izgled. Iako je dobro ošišana kosa početak i temelj za svaku frizuru, oblikovanje je ono što definira izgled. Gdje je razdjeljak? Je li kosa oblikovana u mokru frizuru gelom ili voskom? Padaju li šiške na čelo meko i prirodno ili su oblikovane u kokoticu? Tko ne riskira, ne profitira! Pokušajte tu i tamo promijeniti frizuru. Bit ćete impresionirani reakcijama drugih ljudi.

Uz kosu na glavi, muškarci također mogu pustiti bradu i njegovati je. Frizuru možete posve promijeniti, s njom (ili bez nje). Dugi brkovi i brada, puna brada, brkovi – opet je izbor velik. No obavezno pazite da izgledate njegovano. Muškarci vole moderno!

Savjeti i trikovi: Muškarci i boja kose

Männerfrisuren
© Getty Images

Sjajan idol za stil: Christoph Waltz sa sijedom kosom u klasičnoj kratkoj frizuri

Iako su muškarci prirodno oprezni kad je u pitanju bojenje kose, ta je tema davno prestala biti tabu: plava (violinist David Garrett najslavniji je primjer), smeđa i crna popularne su nijanse za prekrivanje prvih sijedih vlasi. S druge strane, srebrni lisac Christoph Waltz pokazuje da sjedokosi muškarci imaju svoju posebnu privlačnost – pogotovo s dobrom frizurom! Muškarci s crvenom kosom su rjeđi (samo 2-3 posto populacije su crvenokosi). I oni mogu izvući najbolje iz svoje kose odabirom optimalne frizure i brade.

Savjeti i trikovi: Pomoć za mušku kosu

Männerfrisuren
© Getty Images

Elegantno: glumac Matthew McConaughey ima visoko čelo i dugu kosu

Zalisci su uobičajen problem kad je u pitanju muška kosa jer uzrokuje velike probleme za lordove oblikovanja. Dobra vijest: postoji rješenje za svaki problem, tako da i vi možete uz nekoliko trikova uljepšati svoje visoko čelo. Nema potrebe za posezanje za britvicom, možete pustiti kosu. Gubitak kose i zalisci – dva tipična problema muške kose. Muškarci su također skloniji peruti. No uz ispravnu njegu, vlasište se brzo može vratiti u ravnotežu.