Žena sa srednje dugom plavom kosom
Styling kose | Srednje duga kosa

Pet najboljih: Frizure za srednje dugu kosu

Ni preduga ni prekratka – baš kako treba. Srednje duga kosa uživa u najboljem ih oba svijeta. Ova dužina kose djeluje nježno, ženstveno i nježno uokviruje lice. Lako se održava i brzo oblikuje. Donosimo vam najljepše frizure i otkrivamo kako ih lako možete oblikovati

Kosa koja doseže negdje između vaše brade i ključnih kostiju savršena je za svakoga tko voli brzo, jednostavno, ali raznoliko oblikovanje. Srednje duga kosa udovoljava dvama ključnim kriterijima: vrlo brzo se oblikuje i izgledate prekrasno! Uz to je brza, jednostavna i moderna, što je visoko na popisu značajki naših pet-minutnih frizura. Ove trendi frizure savršene su za srednje dugu kosu i izgledaju složenije nego što jesu.

Kako u trenu oblikovati srednje dugu kosu

Planiraj danas, uštedi vrijeme sutra. Neke korake oblikovanja učinite već noć prije – primjerice, operite kosu. Praktičnost na djelu: kosu je lakše oblikovati idućeg jutra nego odmah nakon pranja, a i frizura će biti postojanija. 

Nemate vremena za pranje kose šamponom? Upotrijebite suhi šampon. On odmah osvježava kosu i daje joj strukturu, što pomaže kod oblikovanja frizure. Suhi šampon može čak unijeti volumen u tanku kosu.

Njegujte kosu preko noći nekim intenzivnim tretmanom ili maskom. Serumi, ulja i drugi tretmani mogu postići još intenzivniji efekt, a onaj svjež, svilenkast sjaj ujutro će zasjati u vašoj kosi.

Želite imati nježno valovitu kosu i istodobno je zaštititi od oštećenja uređaja? Ispletite kosu prije spavanja. Mnogo manjih, čvrsto ispletenih pletenica stvorit će cik-cak uzorak u kosi, a s nekoliko labavih pletenica dobit ćete nježno valovitu kosu. Zatim ujutro raspletite pletenice, protresite kosu i učvrstite frizuru lakom za kosu.

Optimalna njega za srednje dugu kosu

Svaka dužina kose ima „ono nešto“ na što treba posebno obratiti pozornost. Za srednje dugu kosu to je njega vrhova. Kako kosa doseže do ramena, vrhovi se o njih trljaju. Rezultat su ispucali vrhovi. Sunce i more tijekom ljeta također mogu isušiti kosu. Održavajte vrhove zdravima ekstra dozom njege. Nanesite posebnu tekućinu za vrhove i ulje za kosu nekoliko puta tjedno na vrhove. Što još možete? Redovito šišajte vrhove. 

Brze i prekrasne: Pet frizura za srednje dugu kosu