sport-hairstyles
Styling kose | Sport

Aktivni sa stilom – sjajne sportske frizure

Frizure sigurno nisu prvi prioritet olimpijskih sportašica – ili mnogih koji se bave sportom ili unose energiju u neki rad ili igru. Mnoge frizure praktične su za sve što volimo raditi, bilo da je to trčanje po toplom vremenu, čišćenje kuće, uređivanje vrta ili bavljenje nekim sportom. Pronađite malo vremena između svojih aktivnosti i isprobajte neke od naših prekrasnih sportskih frizura. Uz fotografije dajemo savjete, a videoupute Armina Morbacha pokazuju kako oblikovati neke varijante repa

Olimpijke i druge sportašice trebaju praktične frizure koje se jednostavno oblikuju,a usto su privlačne. Naravno, olimpijke su prave stručnjakinje u odabiru odgovarajuće frizure za svoj sport. Tko još provodi nekoliko sati gotovo svakoga dana na treningu i natjecanju? Trostruka olimpijska pobjednica Sanya Richards-Ross (pogledajte gore našu sliku), uz svoje ostale talente nadarena je i za oblikovanje frizura. Jamajčanska sportašica natječe se za SAD u utrci na 400 metara. Te su utrke njezina specijalnost. Kako joj kosa srednje dužine ne bi padala na lice, isplela je prednji dio kose u stranu iznad čela. Pletenica završava na drugoj strani.
Oblikovanje: napravite razdjeljak na stranu i počnite plesti pramen širok oko četiri centimetara od razdjeljka preko čela. Zatim gumicom ili kopčom pričvrstite kraj pletenice iznad razine uha s druge strane.

Priprema, pozor, sad i vaša je kosa spremna za trening.

Pribor za sportske frizure

Kosa koja „leti“ može biti gnjavaža u sportu. Odgovarajući pribor pomaže vam da kosa ostane na mjestu te da vaša frizura preživi i najteži napor.

Među potrebnim priborom su: obruči za kosu, gumice, ukosnice, lak za kosu, pjena za volumen i styling vosak.

Sportske frizure - Savjeti

Obručem držite kosu pod kontrolom. Oni mogu biti zanimljiv detalj i privlačan dio vašeg izgleda.

Oblikujte kosu iznad čela u trendi kokoticu tako da vam ne smeta i ne ometa koncentraciju. Šiške se mogu začešljati ili počešljati u stranu te pričvrstiti ukosnicama ili kopčama kako vas ne bi ometale.

Koristite gumice bez metalnih dijelova koji mogu oštetiti vašu kosu i uzrokovati lomljenje vlasi.

Nadamo se da će vas naša fotogalerija nadahnuti da isprobate jednu ili više od navedenih prekrasnih sportskih frizura.

Armin Morbach, stilist za kosu i šminku, u svojim videouputama pokazuje vam varijante najpopularnije sportske frizure – repa.

Video: Kako oblikovati natapirani rep

Galerija: Sportske frizure

Preporučeni proizvodi