94621407
Styling kose | Šiške

Kovrčave šiške mogu izgledati prekrasno

Tko kaže da žene s kovrčavom kosom ne mogu nositi šiške? Kovrčave šiške izgledaju sjajno – i to možemo dokazati! Pročitajte članak i doznajte na što morate obratiti pozornost kod šišanja i oblikovanja. Jedno je sigurno: ne može biti lakše od ovoga!

 

Žene s prirodnom kovrčavom kosom nemaju izbora kad je u pitanju frizura i ne mogu puno toga učiniti, osim postepenog šišanja. Istina ili laž?

Laž. Da, ima frizura – primjerice pixie ili većina kratkih frizura – za koje bi trebalo puno truda da se kovrčava kosa oblikuje. No postoje frizure koje su stvorene za kovrčavu kosu. Poput postepeno ošišane kose sa šiškama. Da, sa šiškama! Jer činjenica je da su kovrčave šiške prekrasne! 

Stari prijatelji: šiške i postepeno šišanje

Je li vam ova frizura… poznata? Da, i nama je jer to baš i nije nova frizura. Ovu je frizuru nosila glumica Jennifer Beals 1983. u filmu „Flashdance“ s trikoom i „štucnama“, plešući ili vježbajući pred zrcalom. Iako je plesanje bilo teško, njezina je frizura bila jednostavna i jednako u trendu i poželjna kao danas. To nas ne čudi: ove godine 80-e uživaju u svom povratku, ne samo na glavama, nego i u svijetu mode – što smo vidjeli na svim tjednima mode.

Alanna Arrington s kovrčavim šiškama

Postepena kosa sa šiškama može se oblikovati u minuti ako je dobro ošišana, kao što vidimo na modelu Alanni Arrington.

Savršene kovrčave šiške

Najbolje kod ove frizure jest što se iznimno brzo i lako oblikuje, a kovrče prekrasno padaju. Usto, pristaje gotovo svakoj ženi s kovrčavom kosom. Jedini uvjet jest da je kosa vrlo dobro ošišana kako bi frizura izgledala savršeno prirodno i ležerno. Šiške trebaju padati do obrva i idealno bi se trebale šišati kad je kosa suha, a ne mokra, kako ne bi ispale prekratke. Ostala kosa treba biti duga do ramena kad je mokra, i zatim je treba postepeno ošišati. Važno: gornji sloj kose treba biti duži od kose ispod. Time kosa dobiva volumen i pomaže kovrčama da zadrže svoju valovitost i živost. Oblikovanje traje doslovno nekoliko minuta: nakon pranja kose, nanesite pjenu, protresite kosu i osušite je na zraku ili difuzorom na sušilu. Savjet: za osvježenje frizure i živost kovrča, poprskajte vode po dužini šišaka i umasirajte nekoliko kapi seruma za kosu.

Možete potražiti Schwarzkopf Professional frizera, da vam pomogne ošišati šiške kako bi pristajale vašoj postepenoj frizuri.

Discover: Šiške