new-trends-gray-hair
Styling kose | Sijeda kosa

Nijanse sive: Novi trendovi za sijedu kosu

Dolazi vrijeme sijede kose: Sijeda kosa je u trendu! Nema potrebe da bojite ili prekrivate sijede vlasi – žene ovoga svijeta nose sijedu kosu sa stilom i samopouzdanjem. Ovdje doznajte koja je frizura trenutačno najprikladnija za tu trendi srebrnu boju (uključujući tretman pomlađivanja)

Nekima se pojave već u mladosti, a drugima u zrelijoj dobi. Jedno je sigurno: svi s vremenom dobijemo sijede vlasi! To nam je u genima. Proizvodnja pigmenta melanina prirodno se smanjuje s godinama. Kosa koja je prethodno bila crna, smeđa, plava ili crvena, postupno postaje bezbojna ili bijela – a siva se boja razvija samo optički (zbog spoja vlasi s pigmentima i bez njih). No ta činjenica nikoga ne mora frustrirati jer srebrna je kosa danas vrijedna kao zlato! Žene sa sijedom kosom su trendi – mlade i stare, od modernih zvijezda do elegantnih ikona stila. Bojenje i pramenovi su stvar prošlosti? Da, za one koje žele biti vjerne svojoj sijedoj kosi! No kako bi izgledala privlačno, a ne zapušteno, sijeda kosa treba intenzivnu njegu. Odgovarajuća frizura također uljepšava izgled: moderna, ležerna i samo ne staračka.

Novi trendovi za sijedu kosu
© Getty Images

Carmen Dell'Orefice s valovitim bobom

Najbolji primjer: Carmen Dell'Orefice. Ova 84-godišnjakinja je na modnoj pisti i pred kamerama već 70 godina! Ona točno zna što je bitno u poslu ljepote. Od elegantno uvijenog šinjona do njezine trenutačne omiljene frizure: valovitog boba s mnogo volumena – Carmen Dell'Orefice nosi svoju bijelu prirodnu kosu oblikovanu u popularne trendi frizure koje nosi i generacija 50 godina mlađa od nje. A zašto ne bi? Moderne frizure nisu samo šik, one imaju i učinak pomlađivanja.

 

U našoj galeriji možete naći frizure sa sijedom kosom na koje bi žene trebale obratiti pozornost:

Galerija: Novi trendovi za sijedu kosu

Discover: Sijeda kosa