2560x963_hairgrips
Styling kose | Savjeti i trikovi

Vrste kopči – kratak pregled

Koja je najbolja za koju frizuru? Istražujemo i pokazujemo kako koristiti te efektivne male dodatke za pričvršćivanje i oblikovanje

One su praktične, moderne i trebate ih: kopče su alati za oblikovanje svake frizure. Prije nego što vam kažemo kad se koja koristi, evo malog uvoda o njima:

Ukosnice

Black hairpins
© Fotolia

Lijepa i praktična: nezaobilazna ukosnica

Ukosnice su na vrhu ovog popisa i to s dobrim razlogom: te praktične kopče od velike su važnosti za obuzdavanje stršećih vlasi ili pričvršćivanje ukrasa u kosi. Sve što je potrebno jest elastična gumica i malo gela da se ukosnica pretvori u model s modne piste. Kako bismo potvrdili tu tvrdnju, pogledajte ovdje.

Posebne značajke: Metalna ukosnica ima jednu glatku i jednu neravnu stranu, a okrugla plastična kapica na vrhovima štiti kosu.

Kako upotrijebiti: Neravni dio trebao bi biti ispod kose, a ne glatki. To je zato što se neravni dio prilagođava obliku vaše glave i ne kliže se.

Igle za kosu

Hairpins
© Fotolia

Nevidljiva: Igla za punđu

Skromna igla je prikriveni glavni igrač među alatima za oblikovanje, nevidljiv način da se učvrste pojedini pramenovi i sve vrste punđa. Njezin delikatni oblik i ravni vrhovi znače da je možete uvijati i savijati u oblik koji god želite.

Posebne značajke: U obliku slova „U“, simetrično nazubljene strane s tupim, ravnim krajevima.

Kako upotrijebiti: Nježno razdvojite vrhove igre i gurnite je na pola puta u kosu. Zatim jednom okrenite iglu i gurnite je do kraja u kosu. 

Kopče

© Manufactum

Genijalna kopča za užurbane situacije

Kopča je prošla veliko dokazivanje u posljednjih nekoliko godina da se zadrži među priborom za kosu. Neko je vrijeme bila obilježena kao nepopularna i staromodna, no zapravo je to jedna genijalna kopča. Njezin jednostavan dizajn zubaca prima i učvršćuje kosu bez povlačenja i klizanja. Ako je koristite za podizanje kose, automatski ćete dobiti nezaglađen izgled koji je ležeran no moderan.

Posebne značajke: Duga kopča s malim zubima i mehanizmom na oprugu.

Kako se koristi: Skupite kosu, stisnite krilca kopče da se otvori, gurnite je u kosu i pustite da se zatvori. Gotovo!

Šnala

© Asos

Prekrasno: šnale uljepšaju svaku frizuru

Šnale privlače pozornost na frizuru. Nevjerojatno raznolike, dolaze u svim oblicima i veličinama – okrugle, trokutaste, kvadratne – i u svim bojama. Metalni tonovi poput zlatne i srebrne pristaju uz većinu boja kose i imaju bezvremenu ljepotu.

Posebne značajke: Ukrasni dizajn i sigurnosna kopča.

Kako koristiti: Otvorite kopču šnale, gurnite metalnu pločicu ispod kose i zatvorite kopču.

Trebate inspiraciju za uporabu kopči i šnala? Pogledajte našu galeriju:

Ukosnice, kopče i ostalo

Otkrijte: Savjeti i trikovi