Žene s cik-cak kosom
Styling kose | Savjeti i trikovi

Povratak cik-cak uzorka: Cik-cak kosa hit je 2018.

Početkom 21. stoljeća svi su htjeli nositi cik-cak uzorak u kosi. Oni koji čuvaju svoj uređaj za stvaranje cik-cak uzorka iz tih dana ova će vijest razveseliti: cik-cak uzorak vratio se u modu! Najmoderniji uzorak u kosi 2018. jest cik-cak. Otkrivamo ovaj preporođeni trend – i kako danas izgleda

Možda ste početkom 2000-ih bili jedna od onih djevojaka kojima je uređaj za cik-cak uzorak (uz ravnanje kose) bio omiljeni styling alat. To je sjajno! Jer je cik-cak uzorak u kosi doživio preporod. No opušteno: cik-cak u 2018. ne izgleda kao prije. U 2018. cik-cak uzorak ne preplavljuje svu kosu, nego samo dio. Zamislite: cik-cak tekstura pramenova – primjerice, u spoju s pletenicom. Cik-cak kosa može izgledati fora i s dodacima poput kape ili neobično oblikovanih šišaka.

Kako se sad oblikuje cik-cak uzorak u kosi

Budite u tijeku – s novim, diskretnim cik-cak frizurama iz naše galerije: cik-cak uzorak u kosi najlakše je oblikovati kad kosa nije svježe oprana. Kosa bi trebala biti duga barem do ramena. Ako želite oprati svoju kosu prije oblikovanja tog uzorka, obavezno pazite da je kosa posve suha. U svakom slučaju, poprskajte je zaštitom od topline, budući da uređaj za stvaranje cik-cak uzorka doseže visoke temperature kao i uređaj za ravnanje kose.

 

Zatim odvojite pramen kose koji želite oblikovati u cik-cak. Kad to učinite, pustite da se ohladi, a zatim nastavite dalje s oblikovanjem. Savjet: nemojte povlačiti pramen kroz uređaj kao kod ravnanja kose, nego stisnite i pustite te tako oblikujte dio po dio pramena sve do vrhova.
Budući da takvo oblikovanje može izmoriti kosu, nemojte je svaki dan oblikovati u cik-cak, nego pustite da prođe nekoliko dana i dodatno je hidratizirajte. Maske za kosu ili njegujuća ulja sjajna su njega kose.

660x450_woman_crepe_lure
Ako ne želite manje upadljivu frizuru: minimalni cik-cak u kosi također sjajno izgleda!

Ovim frizurama pristaje cik-cak uzorak

Pozadina glave žene s repom i cik-cak kosom

Cik-cak kosa postavlja jednostavan rep na vrh ljestvice trendova.

Kao što smo već spomenuli, osobito dobar način oblikovanja cik-cak uzorka jest za naglašavanje teksture pramena. Nova razina bila bi cik-cak uzorak u pramenovima koji su svjetlije boje. Cik-cak rep također osvježava izgled. Za tu frizuru skupite kosu u rep. Cik-cak uzorak napravite samo u kosi u repu. Ravnu i glatku kosu kod korijena i srednju dužinu, poprskajte lakom za kosu ili sprejem za sjaj.

Žena s cik-cak kosom i šiškama

Za očaravajući izgled, napravite cik-cak uzorak po cijeloj kosi – čak i šiškama. Trebate inspiraciju? Pogledajte modela i got2b ambasadoricu Bonnie Strange.

Evo još jedne „instagramske“ frizure: kosa neka bude raspuštena, a cik-cak uzorak napravite na jednoj razini. Primjerice: od očiju do usana, od brade do vrhova ili… no, shvaćate – odabir je na vama! Lak za kosu daje dodatnu postojanost frizuri. Ako imate šiške, napravite cik-cak uzorak samo na njima. Rezultat: ekstravagantna frizura! Ako vam se više sviđa manje upadljiva frizura: onda napravite cik-cak razdjeljak na samo nekoliko tankih pramenova koji će se, na drugi pogled, isticati kao fora pramenovi s teksturom.