Žena s ravnom kosom do ramena
Styling kose | Savjeti i trikovi

Osnove ravnalice: Koje frizure možete oblikovati i kako možete zaštititi svoju kosu?

Uređaj za ravnanje kose iznimno je praktičan i gotovo svi ga imaju. No, koje frizure možete njime postići – i kako možete oblikovati kovrče? Mi ćemo vam reći – i objasniti kako možete zaštititi kosu tijekom ravnanja kako biste izbjegli oštećenja

Uređaj za ravnanje kose samo ravna kosu – zar ne? Zapravo, s njime možete učiniti puno više! Uz odgovarajući uređaj za ravnanje kose, možete brzo i lako oblikovati kovrče, morske valove ili uvijenu frizuru u stilu šezdesetih. Budući da ovaj vrući uređaj doseže visoke temperature (do 250°C), trebali biste zaštititi kosu da minimalizirate oštećenja. Upamtite: nikad nemojte ravnati mokru kosu, i uvijek nanesite proizvod za zaštitu kose od topline prije ravnanja kose.
Koje mogućnosti pruža uređaj za ravnanje kose i koje strukture kose može oblikovati? Čitajte dalje i doznajte sve što trebate o svom uređaju za ravnanje kose!
 

Oblikujte kovrče uređajem za ravnanje kose

660x450_woman-smooth-straighteners-curly-hair
Možete imati glatku dužinu kose i kovrčave vrhove – s uređajem za ravnanje kose

Dok uređaj za kovrčanje kose može samo nakovrčati kosu, uređaj za ravnanje kose može je izravnati, ali i oblikovati kovrče iz snova! Za oblikovanje nježnih valova i kovrča, vaša ravnalica treba biti tanka i okrugla. Prvo suhu kosu poprskajte proizvodom za zaštitu od topline. Stisnite pramen uređajem od točke gdje kovrča treba početi. Omotajte taj pramen jednom oko uređaja. Polako povlačite ravnalicu prema vrhovima. Za nježne valove počešljajte kovrče ili prođite prstima kroz njih. Savjet: učvrstite ih lakom za kosu za veću postojanost.

Oblikujte glatku, sjajnu kosu uređajem za ravnanje

Žena sa zaglađenom frizurom, oblikovanom uređajem za ravnanje kose

Zaglađen izgled lako je postići uređajem za ravnanje kose. Obavezno: nanesite zaštitu od topline.

Za savršeno zaglađen izgled, prvo nanesite zaštitu od topline, zatim izravnajte kosu od korijena do vrhova. Savjet: kako biste izbjegli oštećenje, samo jednom provucite svaki pramen kroz uređaj. Ako imate vrlo gustu ili kovrčavu kosu, možete sporije provlačiti kosu kroz ravnalicu.


Uporaba uređaja za ravnanje kose automatski će dati prekrasan sjaj vašoj kosi. Razlog: površina kose je zaglađena i odražava svjetlo. Savjet: za dodatnu dozu njege i čak više sjaja, protrljajte malo ulja za kosu među dlanovima i nježno njima zagladite izravnanu kosu. To će „prizemljiti“ svaku leteću vlas i dati kosi maksimalan glamur.
 

Izravnajte svoju kosu za postizanje ovih frizura

660x450_woman-curly-hair-straighteners

S uređajem za ravnanje kose možete oblikovati zaglađenu i kovrčavu frizuru. Zaglađeni rep, primjerice, jednostavan je i elegantan. Izravnajte kosu, skupite je u rep i poprskajte lakom za sjaj. Savjet: zagladite mlade vlasi kod ruba kose s malo ulja za kosu.


Trendi mokar izgled također se brzo i lako oblikujte uređajem za ravnanje kose. Pročitajte o tome ovdje. Klasično elegantan izgled koji ne može ne uspjeti jest raspuštena, ravna kosa. Napravite razdjeljak po sredini glave, zatim izravnajte pramen po pramen. Kako biste dodali uvojke u stilu šezdesetih samo na vrhove kose, izravnajte svu kosu sve do posljednjih pet centimetara i zatim izvrnite uređaj prema gore kako biste izvili vrhove.
 

Za nježne morske valove, nakovrčajte kosu kako je gore opisano. Počešljajte ih, definirajte pojedine pramenove slanim sprejem ili ugnječite malo voska u kosu.
 

Koji je uređaj za ravnanje kose najbolji za mene?

Ako imate guste deblje vlasi, uređaj sa širokim pločicama i s mogućnosti više temperature najbolji je za vas. Sa širokim pločicama možete oblikovati nježne valove u dugoj kosi te zagladiti i najkuštraviju kosu.
 

Uži, manji uređaji za ravnanje kose najbolji su za žene s kratkom do srednje dugom kosom. Njima se mogu izravnati čak i kratke frizure poput pixieja. Takvu ravnalicu koristite za kovrčanje i volumen u tankoj kosi. Neka temperatura bude što niža, tako da se ne ošteti struktura vlasi.
 

Savjeti za ravnanje kose

Uvijek uzmite stanku od nekoliko dana između ravnanja ili kovrčanja kose kako biste minimalizirali oštećenja vlasi. Keramički obložene pločice ravnomjerno prenose toplinu i sprječavaju statički elektricitet u kosi. Pomoć u odabiru uređaja: potražite uređaj s automatskim isključivanjem, koji će isključiti uređaj ako vi to zaboravite. Kad ste u žurbi – pogotovo u užurbano jutro – to se može svakome dogoditi.

Otkrijte: