messy-look
Styling kose | Savjeti i trikovi

Oblikovanje razbarušenih frizura

Oblikovanje popularnih razbarušenih frizura brzo je i lako. Potrebno je samo malo: vaše ruke i odgovarajuće metode. Pokazujemo vam kako razbarušiti kosu i predlažemo proizvode koji će vam pri tome pomoći

Sada možete ujutro malo duže drijemati jer će oblikovanje frizure biti brzo i jednostavno. Nezaglađene frizure moderne su i lako se oblikuju. Važno je prikriti sav trud oblikovanja. Nezaglađeni pramenovi trebaju izgledati kao da su prirodno pobjegli iz frizure, a nejednako pošišana kosa treba izgledati sasvim nezabrinuto što nema ravnih i strogih linija. Asimetrija mora odgovarati vašem stavu. Potrebne su vam samo vaše ruke, uz poneki proizvod

Razbarušene frizure i neizbježni završni dodiri

Kako god nazvali razbarušenu kosu, nezaglađenom ili ležernom, frizura će pokazivati vašu potpunu nezabrinutost za savršenost. Razbarušene frizure kontrast su elegantnoj odjeći. Razbarušen šinjon može ublažiti strogoću inače elegantne odjevne kombinacije. Tradicionalna poslovna jakna može privlačiti poglede ako vaša frizura odražava opušten ili drzak dio vaše osobnosti. Ležerne frizure stvaraju jak kontrast savršeno stilskim odjevnim kombinacijama.

Nemate vremena ili strpljenja za oblikovanje kose? Možda vam se svide razbarušene frizure prikazane na ova tri modela:

Kako oblikovati razbarušene frizure

Razbarušene frizure
© indigitalimages.com

Postoji razbarušena varijanta svake frizure. Savršenstvo nije namjerno!

Za razbarušene frizure oblikujte što više volumena uporabom pjene ili pudera za volumen. Oni će naglasiti stil frizure, pogotovo na raspuštenoj dugoj kosi.


Razbarušene varijante repa

Skupite ili uvijte kosu u rep, pletenicu ili punđu (primjerice šinjon ili banana-punđu). Važno je da se ne zabrinjavate preciznošću pletenja. Pustite da kosa bude što nezaglađenija. Zatim naglasite razbarušen izgled i izvucite nekoliko pramenova kose iz gumice, punđe ili pletenice. Dovoljno je poprskati frizuru tek s malo laka za kosu za postojanost. Kosa bi trebala biti prirodno fleksibilna.


Razbarušene varijante raspuštene kose

Prvo posušite kosu spustivši glavu da kosa visi. Ako imate ravnu kosu, oblikujte nekoliko kovrča na vrhovima. Zatim razbarušite kosu koliko god želite. Naglasite neke pramenove ili ih odvojite i usmjerite u suprotnom smjeru. Također, voskom možete naglasiti vrhove nekih pramenova ili ih uviti oko prsta. Spustite glavu da kosa visi i protresite je da osvježite razbarušenu frizuru. 

U svojim videouputama Armin Morbach pokazuje kako se oblikuju razbarušene frizure na dugoj raspuštenoj kosi.

Video: Oblikovanje nezaglađenih frizura