Žena izravno iz frizerskog salona
Styling kose | Savjeti i trikovi

Kako kod kuće dobiti onaj osjećaj osvježene kose kao iz frizerskog salona

Nitko bolje ne oblikuje frizuru od vašeg frizera, i kosa vam nikad nije bolje mirisala nego nakon posjete salonu? Otkrivamo koji trikovi ili proizvodi kod kuće donose taj osjećaj osvježene kose kao iz frizerskog salona!

Frizeru ne idemo samo zbog nove frizure ili boje – nego i zbog tog osjećaja osvježene kose. Naša kosa drukčije miriše, na dodir je drukčija, izgleda sjajno i daje nam #hairgoals (ciljeve) – do idućeg pranja. Nažalost, ne možemo svaki dan ići frizeru, a i taj osjećaj osvježene kose iz frizerskog salona ne traje vječno. Srećom, imamo brze i jednostavne trikove koji nam mogu pomoći da dotjeramo našu kosu kako bi izgledala kao da je frizuru oblikovao stručnjak. Koji trikovi? Evo ih:

8 trikova od koji kosa izgleda kao da je svježe oblikovana kod frizera

Žena sa svježe oblikovanom frizurom

Svježe oblikovana frizura kod frizera? Ne, samo pratite ove savjete.

1) Operite kosu šamponom i regeneratorom iz iste linije, to čine frizeri. Mirisi i sastojci savršeno pristaju i idealno se upotpunjuju.

 

2) Često smo u žurbi i ne operemo ispravno kosu. Učinite to kao stručnjak i ugodite si masažom glave. Time stimulirate vlasište i potičete cirkulaciju, a proizvodi imaju dovoljno vremena da odrade svoju čaroliju.

 

3) Za dubinsko čišćenje: šamponirajte kosu dvaput zaredom. Prvo šamponiranje može biti krače i ono uklanja ostatke proizvoda. U drugom šamponiranju kratko pustite da šampon prodre do vlasišta i počne djelovati.

 

„Moj život nije savršen. Ali moja kosa jest.“

 

4) Za dodatni sjaj s minimalnim trudom: isperite kosu hladnom vodom nakon pranja. Time zatvarate kutikule vlasi koje kosi daju sjaj. I: perite kosu samo toplom, a ne vrućom vodom.

 

5) Redovito koristite dodatnu njegu – primjerice, dvaput tjedno masku za kosu. Savjet: nanesite masku četkom – tako će se lakše rasporediti po kosi i doći do više folikula. Kako biste pojačali učinak maske, omotajte kosu u ručnik i ostavite da djeluje 15 minuta. Frizeri nam često stavljaju pakunge koji se ne ispiru. Oni njeguju kosu, ali i predivno mirišu

Žena s frizurom iz frizerskog salona i sunčanim naočalama

Nježne kovrče kao što ih oblikuje vaš frizer? Oblikujte ih kod kuće okruglom četkom.

6) Koristite zaštitu od topline prije sušenja ili ravnanja. Inače će toplina isušiti kosu i ona će izgubiti svoj sjaj.

 

7) Posušite kosu sušilom na okruglu četku. Za to je potrebno malo vježbe. Ili možete pokušati s više okruglih četki. Tako čak i početnici mogu lako oblikovati volumen. Savjet: vrijedi uložiti u dobro sušilo. Ono će dati optimalno i brzo sušenje te će olakšati oblikovanje.

 

8) Umjereno koristite styling proizvode. Nijedan frizer ne nanosi goleme količine gela ili voska na vašu kosu. Zašto bi kad je količina lješnjaka sasvim dovoljna za oblikovanje frizure. Isto se odnosi i na lak za kosu. Nekoliko kratkih prskanja sasvim je dovoljno za učvršćivanje frizure.

Otkrijte: