hairbrush-guide
Styling kose | Savjeti i trikovi

Vodič za četke i češljeve

Pribor za kosu obvezan je za njegu i oblikovanje kose: češljevi i četke nezamjenjivi su u svakodnevnoj njezi kose. No koji su najbolji za koji tip kose i frizure? Doznajte ovdje. Usto: savjeti za uporabu i čišćenje pribora

Svakim češljanjem četke i češljevi rade važan posao iz dana u dan: uklanjaju ostatke proizvoda u kosi, otpetljavaju vlasi i daju joj volumen i sjaj. No ne možemo koristiti baš sve češljeve i četke. Za svaki tip kose i željeno oblikovanje frizure potrebna je odgovarajuća četka ili češalj. Provjerimo: što svaki od tih pomagala radi i za što se najbolje koristi? Odgovore smo dali u našoj galeriji:

Vodič za četke i češljeve

Savjeti: Primjena i čišćenje

Od vrhova do korijena

Kako biste izbjegli bolno povlačenje i lomljenje vlasi, najbolje je početi četkati kosu od vrhova. Ako počnete od korijena, već zapetljane vlasi samo će se još čvršće zapetljati i nastat će čvorovi.

Četkanje prije pranja

Time uklanjate prljavštinu i ostatke styling proizvoda i prije pranja kose šamponom. Kosa se ne zapetljava toliko tijekom pranja i lakše ju je poslije počešljati.

100 poteza češljem na dan?

Poznato je pravilo koje kaže da bismo trebali njegovati svoju kosu s najmanje 100 poteza češljem na dan kako bi bila snažna i sjajna. Ti potezi imaju pozitivan efekt: četkanje stimulira cirkulaciju vlasišta, potiče opskrbu hranjivih tvari u korijen vlasi, a samim time i rast kose. Loj s vlasišta također se raspoređuje po kosi pa je usto i šiti kao zaštitni filtar. No dovoljno je nekoliko poteza češljem. Izbjegavajte pretjerano češljanje jer time stimulirate povećanu proizvodnju loja na vlasištu što dovodi do masne kose.

Potrebno je održavati i četke

Uklonite vlasi iz četki i češljeva nakon svake uporabe. Time sprječavate pretjerano nakupljanje loja i ostataka styling proizvoda na njima. Također treba redovito čistiti četke, inače se nakupljena prljavština i loj nanosi na kosu. Četke bi se idealno trebale prati jednom mjesečno. Evo kako: navlažite četku toplom vodom i nasapunajte blagim šamponom. Zatim temeljito isperite četku i položite je na ručnik zupcima prema dolje.

Otkrijte: Savjeti i trikovi