Styling kose | Savjeti i trikovi

Puštanje duge kose

Želite mega dugu kosu? To je lako! Znamo kako to postići. Uz naših deset jednostavnih savjeta, vaša će kosa brže rasti i izgledati zdravije. Duga kosa, predivno!

Srećom ovaj dugotrajni trend nikad ne izlazi iz mode: duga, gusta kosa. Duga kosa smatra se idealom ljepote još od drevnog Egipta – a tako je i danas. Duga kosa je ženstvena, mladenačka i zdrava. Zvuči privlačno! Želite pustiti kosu? Tada morate biti strpljivi. No je li baš tako? Kosa na glavi naraste samo jedan centimetar mjesečno. No postoji mnogo toga što možete učiniti za svoju kosu kako bi bila zdrava i izgledala njegovano tako da brže raste. Uz naših 10 savjeta, kosa Zlatokose na dohvat je ruke:

1o savjeta i trikova za brži i zdravi rast kose

 

1. Njegujte kosu

Prilagodite program njege točno prema svom tipu kose kako biste održavali kosu zdravom i lijepom. Tanka kosa ima drukčije potrebe od kovrčave ili obojene kose. Dužina kose i vrhovi najviše dobivaju ispravnom njegom, budući da su vrhovi najduže pod naprezanjem od oblikovanja frizura. Posebne linije proizvoda obnavljaju oštećenja vlasi i opskrbljuju kosu važnim hranjivim tvarima. Štoviše, ne morate stalno šišati vrhove zdrave kose! To su idealni uvjeti za dugu kosu zdrava izgleda.

2. Ostanite hladni

Neki vole vruće – kosa ne voli. Zato je najbolje oprati kosu mlakom vodom jer joj toplina oduzima vlažnost. Zatim isperite kosu hladnom vodom da zatvorite kutikule vlasi. Ako se ježite pri samoj pomisli na hladno, bit ćete nagrađeni satenskim sjajem. Rezultat: zdrava je kosa manje podložna pucanju vrhova, tako da neoštećeni vrhovi mogu rasti bez šišanja.

3. Ispravno četkanje

Kako biste spriječili lomljenje vlasi, uvijek počnite četkati kosu od vrhova. To je najlakši način da raspetljate vlasi. Zatim povlačite četku kroz svu kosu, od vlasišta do vrhova. Time ćete ravnomjerno raspodijeliti masnoću s vlasišta po kosi koji djeluje kao zaštitni sloj. Četke s prirodnim dlakama najnježnije su za kožu i kosu.

4. Nježne gumice

Koristite mekane gumice za kosu, što šire moguće i bez metalnih dijelova. One ne stežu tako jako vlasi, ne ostavljaju sfrkanu kosu i ne oštećuju toliko strukturu vlasi. Kako biste zaštitili korijen kose, ne vežite kosu prečvrsto. Također, mijenjajte položaj repa tako da kosa nije napeta uvijek na istom mjestu. To u najgorem slučaju dovodi do lomljenja vlasi.

5. Masaža glave

Ne samo da su nevjerojatno opuštajuće, one također potiču cirkulaciju vlasišta: nježna masaža usto potiče i rast kose. Divno. Krenite s njegom uz osjećaj opuštanja. Isto tako pomaže i masaža drvenom četkom.

6. Korak po korak: Prijelazne frizure

Najbolje je ići korak po korak na putu do duge kose. Posebno ako imate kratku kosu, prijelazne frizure idealne su za puštanje kose. To je zato što se forma ošišane frizure gubi kako kosa raste. S prijelaznim frizurama kosa je njegovana i u dobrom stanju. Usto, uvijek ste upoznati s trendi frizurama kao što su baby bob, frizura do ramena...

7. Usudite se napraviti idući korak

Iako zvuči kao paradoks, škare ne mogu biti tabu za dugu kosu. Oštećene vrhove treba redovito šišati kako bi kosa bili zdrava i bez ispucanih vrhova. Koliko ih treba ošišati? Sasvim je dovoljno oko pola centimetra svaka dva mjeseca. Mit je da šišanjem kosa brže raste. Svježe ošišani vrhovi izgledaju punije, no samo zato što se duga kosa prirodno stanjuje pri vrhovima.

8. Zdrava kosa!

Naša prehrana ima veliki utjecaj na rast kose. Kad tijelo dobiva sve važne hranjive tvari, korijen kose može ispravno funkcionirati. Hrana za kosu – mliječni proizvodi, jaja, mahunarke – sadrže proteine, cink, B vitamine i nezasićene masne kiseline. Ljepota i duga kosa također dolaze iznutra!

9. Samo smireno

Naše tijelo otpušta određene hormone kad smo pod stresom, uključujući noradrenalin. Koncentriran u folikuli vlasi, može uzrokovati upalu. Rezultat je prerani prestanak rasta vlasi koja zatim ispada. Bolje je češće odmoriti se i umiriti, i to ne samo zbog kose.

10. Živio sport

Redovita vježba – izdržljivost i snaga – poboljšavaju rad metabolizma, a time i rast kose.

Duga vam je kosa osigurana uz ove savjete i trikove. Kako biste doznali što možete učiniti s njom, pogledajte duge kose u našoj galeriji:

Trendi frizure s dugom kosom