french-hair
Styling kose | Savjeti i trikovi

Francuska kosa: Kako se oblikuje

Francuska nezaglađena kosa je legendarna – savršeno nesavršena, vrlo popularna i iznimno privlačna! Kako možete postići da izgledate šarmantno kao Parižanka? Uz naše upute i najljepše frizure Francuskinja kao inspiracija

Svi govore o izgledu Francuskinje, ali što ga to čini tako posebnim? Bezbrižna prirodnost je bit. Čini se da je ta zavidan stil laissez-faire u njihovim genima. One prolaze kroz život neuznemireno i ležerno, te uvijek odišu nečim posebnim. Privlačno raspuštena kosa, besprijekorna šminka i očaravajuća odjeća. To zvuči da su se satima spremale i uređivale – no Mademoiselles ne trebaju sve to. Upravo je to njihova tajna: izbjegavanje pretjeranog truda. Previše savršeno, previše seksi i pretjerano nije dio stylinga Francuskinje. Kad pobliže pogledate, opazit ćete da njihov stil uvijek odiše ležernošću: frizura propuhana vjetrom, vesta koja pada s ramena i prirodna šminka… I vi biste htjeli tako izgledati? Onda počnimo od kose, što je lako postići iako nemate francuske korijene.

Francuska kosa: Oblikovanje na francuski način

Ako želite imitirati fantastičan francuski šik, pratite ova tri jednostavna pravila:

  1. Izbjegavajte neprirodne boje kose. Umjesto njih, dotjerajte svoju frizuru s nekoliko diskretnih pramenova (ključna riječ balayage).
  2. Kovrčava ili ravna, Francuskinje ostaju vjerne svojoj prirodnoj teksturi kose. Odložite sušilo i pustite da se kosa osuši na zraku.
  3. Francuska kosa treba biti podatna i postaje najbolja drugog dana bez pranja!

Francuska kosa: Vrhunski nezaglađeni izgled

© Getty Images

Francuska glumica Marine Vacth

 

Zaljubljeni smo u Marine Vacth još od „Mladih i lijepih“. Ne samo da je ta francuska glumica privlačila muške poglede kao privlačna Lolita u toj filmskoj drami, onda je privukla i našu pozornost. Za to krivimo njezin nevin izgled. Ona to postiže prirodnom i nezaglađenom frizurom, minimalnim stylingom i ležernim stavom. Voilà, i izgled Parižanke je gotov!

Styling upute za nezaglađenu frizuru Marine Vacth

Odmah nakon što operete kosu:

  1. Nanesite malo pjene na ručnikom prosušenu kosu.

  2. Uvijte mokre vrhove u nepočešljanu punđu i zatim pustite da se kosa osuši na zraku.

  3. Otpustite punđu, posipajte malo pudera za volumen na kosu i očarajte ležerno valovitom kosom. Bez pretjeranog truda, posve prirodno.

Drugi dan nakon pranja kose:

  1. Oblikujte razdjeljak po sredini glave i poprskajte suhog šampona na vlasište.

  2. Ostavite 5-10 minuta da proizvod djeluje i učini svoju čaroliju.

  3. NNježno prstima umasirajte suhi šampon u vlasište tako da kosa izgleda bujnije.

  4. Na kraju uređajem za kovrčanje kose oblikujte nježno valovite pramenove. Savjet: nemojte uviti svu kosu i na kraju počešljajte cijelu kosu.

Dopustite si da vas fasciniraju predivne žene i frizure s onim nečim (francuskim) posebnim:

Francuska kosa