Styling kose | Savjeti i trikovi

10 savjeta: Pronalazak savršenog frizera

Pronalazak odgovarajućeg frizera nije tako jednostavno. Sve mora biti kako treba kad nekome želite povjeriti svoje srce i kosu. Ovdje vam može pomoći naš popis: doznajte kako naći odgovarajući frizerski salon i svog budućeg frizera kojem možete vjerovati. Neka vaša potraga ima sretan završetak!

Bili ste u više frizerskih salona, ali nikad niste bili posve zadovoljni frizurom? Ne odustajte, oni doista postoje: savršeni frizeri koji odgovaraju baš vama, uistinu vas slušaju i ostvaruju vaše želje. Sve što trebate jest odgovarajuća strategija da ih pronađete. Naš popis vam može pomoći:

1. Želje i ideje

Prije nego što započnete potragu, razmislite o svojim željama i što cijenite kod frizera. Je li vam detaljna konzultacija važna? Cijenite li spontane dogovore? Ili vaš izbor ovisi o cijeni? Postavljanje konkretnih kriterija olakšava vam potragu.

2. Preporuke

Zatražite preporuke svojih prijateljica. Idealno, razgovarajte s prijateljicom ili kolegicom koja ima frizuru koja vam se sviđa. Ako ona ima loša iskustva, sigurno će vas zaštititi od te iste sudbine.

3. Online provjera

Pogledajte web-stranicu frizerskog salona. Ondje obično možete doznati sve o konceptu poslovanja i uslugama prije nego što ga posjetite. Također možete pročitati o iskustvima drugih klijenata na Facebooku ili drugim društvenim mrežama. Postavljene fotografije frizura također vam mogu pomoći u odabiru.

4. Provjera cijene

U nekim salonima određene se usluge dodatno plaćaju (poput sušenja). Dobro pogledajte cjenik prije nego što sjednete u stolac, tako da se poštedite gnjavaže ili potrebe da propustite neku uslugu. Time također možete iskoristiti svaki popust ili pakete koje možda nude.

5. Navratite!

Prvi dogovor za termin najbolje je obaviti uživo. Time dobivate priliku da razgledate salon. Je li atmosfera ugodna? Je li mjesto privlačno i čisto? Sjajno, sad ste već na tragu svog novog najdražeg frizera.

6. Dogovor za termin

Ako vas upitaju da izaberete frizera kod dogovora za termin, to je dobar znak. To pokazuje da salon brine za svoje redovite klijente. Također vam daje priliku da se raspitate za stručnjake za posebne tretmane. Tada vam je zajamčeno da uvijek imate pravog partnera pored sebe za svoju boju, šišanje, punđu i ostalo.

7. Ljudska snaga

Kad navratite u salon, obratite pozornost na zaposlenike: jesu li na istoj ravnoj duljini kao ostali, djeluju li vam druželjubivo? To je dobar pokazatelj hoćete li se osjećati ugodno u salonu. Pogledajte frizure zaposlenika, oni se često međusobno šišaju – i time su savršeni primjeri za vas!

8. Razgovarajmo

Za prvotnu procjenu možete zatražiti konzultaciju – bez šišanja i frizure. Dobar frizer naći će vremena za vas, provjeriti vaše vlasište i strukturu kose, upitati za probleme i vašu rutinu njege kose. Time dobivate priliku da se bolje upoznate, ali i da dobijete dobre savjete i preporuke za proizvode.

9. Jednostavnim jezikom, molim

Kad nešto pođe po zlu ili niste zadovoljni, to nije uvijek pogreška frizera. Katkad smo dobili pogrešnu ideju ili inzistiramo na frizuri koja nam ne pristaje ili ne odgovara strukturi naše kose. Zato slobodno „gnjavite“ svog frizera pitanjima. Evo primjera: umjesto da pitate bi li vam pristajale šiške, upitajte koje bi vam šiške pristajale. Tada možete zajedno istraživati oblik šišaka. Ili ponesite sa sobom fotografiju da pokažete frizeru na što ste mislili. Savršen frizer ne samo da na konzultacijama gleda vašu glavu i kosu, nego i vaš ukupni izgled. Ipak, nova frizura mora odgovarati vašem stilu i nova boja kose mora pristajati uz vaš ton lica.

10. Izvrsno!

Stručan frizer je sve. Mnogi frizeri pohađaju seminare, nastavljaju svoje obrazovanje pa čak sudjeluju na natjecanjima kako bi ostali informirani. Ako vidite nagrade ili svjedodžbe u frizerskom salonu, znajte da ste na dobrom mjestu.

Otkrijte: Savjeti i trikovi