double-plait-crown
Styling kose | Savjeti i trikovi

Upute za pletenu frizuru: Dvostruki vijenac

Pletene frizure trenutačno su u modi! Također i među zvijezdama. A vijenac pletenica predvodi među njima. Pjevačica Ciara je nosi – i tu klasičnu frizuru podiže na novu razinu: udvostručila je vijenac pletenicu i nosi je u popularnom razbarušenom stilu. I vi možete postati kraljica pletenica:

Jako vam se sviđaju pletene frizure, ali ne želite izgledati previše djevojački? Sviđaju vam se punđe, ali ne pretjerano elegantne? Imamo rješenje za vas: Ciarina vijenac pletenica. Pjevačica je vješto spojila oba ta elementa u svojoj frizuri. S kombinacijom francuske pletenice i pletenice „riblja kost“, ova frizura izgleda zrelo, a nezaglađen stil unosi mladenački štih. Baš pravi spoj za svečana događanja, no dovoljno ležeran za svakodnevno nošenje. Frizura privlači pozornost i odmah je skočila na vrh našeg popisa željenih frizura.

Dvostruki vijenac: Detaljne upute

© Getty Images

Dvostruko je bolje… i izgleda dvostruko bolje! Ciara s dvostrukim vijencem

Dvostruko moderna: ne samo da spoj dvaju stilova čini Ciarinu frizuru posebnom, nego i dvostruki vijenac. To naglašava privlačnost frizure. Svi mogu isplesti jednu pletenicu, ali dvije su element koji privlači pozornost. Pokazujemo vam kako se oblikuje Ciarin dvostruki vijenac:

Potrebno vam je: duga kosa (prirodna ili pojačana ekstenzijama na kopču), pjena za kosu, dvije tanke gumice, ukosnice, kopče i lak za kosu


Kako se oblikuje:

1. Za potrebnu podatnost, nanesite pjene u količini teniske loptice na ručnikom prosušenu kosu i posušite je sušilom.

2. Napravite razdjeljak po sredini glave, počevši od čela, izvucite pramen širok dva prsta s lijeve i desne strane prednjeg dijela glave.

3. Razdvojite ostalu kosu na dva pramena iste debljine i pričvrstite ih sa strane.

4. Ispletite dva prednja pramena, od čela do vrhova i gumicom svežite krajeve pletenica. Najljepše izgleda ako jedan pramen ispletete u francusku pletenicu, a drugi u pletenicu riblja kost.

5. Sad ispletite dva pramena na pozadini glave u dvije pletenice i pričvrstite krajeve gumicom.

6. Uzmite lijevu pletenicu kod pozadine glave i položite je preko glave na desno kao da je obruč za kosu, paralelno s čelom i pričvrstite je ukosnicom.

7. Zatim uzmite desnu pletenicu kod pozadine glave i položite je na lijevo te pričvrstite ukosnicom.

8. Na kraju dva ispletena pramenova sprijeda položite uz strane glave do potiljka i pričvrstite.

9. Za moderan nezaglađen izgled, izvucite nekoliko pramenova.

10. Učvrstite frizuru lakom za kosu. Gotovo!

Pletena punđa

Naše videoupute pokazuju kako se oblikuje ta pletena frizura.

Frisuren-Anleitungen