Styling kose | Savjeti i trikovi

Ukosnice: Trendi ukras za kosu

Trend na vidiku! Ukosnice se više ne skrivaju: umjesto da služe kao nevidljiva pomagala za frizuru, tanke ukosnice sada postaju ukras u kosi. Te praktične kopče ukrašavaju najljepše frizure kao komad nakita: od naglašenog repa do dramatične punđe

Dobre, stare ukosnice. Svi znaju za njih, svi ih nose. Uglavnom su one usamljene pod kosom, skrivene duboko u frizuri. Danas je skrivanje prošlost: ukosnice izlaze u javnost – zlatne, srebrne, crne ili čak u neonskim bojama, te se metalne ukosnice sada koriste kao ukrasi za mala remek-djela. U našoj galeriji frizura otkrivamo kako te jednostavne kopče možete najbolje upotrijebiti i dobiti poseban efekt u frizuri.

Galerija: Pet najboljih frizura s ukosnicama

Ispravno umetanje – Kako se koriste ukosnice

 

1. Većina ljudi to čini pogrešno, umećući ukosnice u kosu s glatkom stranom prema dolje. No valovita strana je ona prava jer se tako ukosnica bolje prilagodi obliku glave.

2. Za pojedine pramenove ili pričvršćivanje šišaka, napravite sljedeće: umetnite ukosnicu (idealno kratku) odozgo ili ispod, zatim je zavrnite i ugurajte u pramen u suprotnom smjeru.

3. Ako imate gustu kosu i želite oblikovati punđu, postoji trik za optimalnu postojanost: umetnite dvije duge ukosnice ukriž u frizuru ili odozgo i odozdo.

4. Koristite samo ukosnice koje su zaštićene plastičnim kapicama na vrhu. Oštri vrhovi ukosnica mogu lako oštetiti kosu i vlasište.

5. Za dodatnu postojanost, poprskajte ukosnice lakom za kosu prije nego što ih umetnete u frizuru.

Otkrijte: Savjeti i trikovi