Žena sa skrivenim sloejvima i sunčanim naočalama
Styling kose | Rijetka kosa

Tanka kosa? Isprobajte novi trend: Skriveni slojevi!

Tražite frizuru koja će vašoj tankoj kosi dati više volumena? Tada su skriveni slojevi za vas! Ta tehnika stvara postepenost u kosi bez kompromitiranja volumena ili dužine kose

Žena sa srednje dugom kosom i skrivenim slojevima

Skriveni slojevi tankoj kosi daju više volumena.

Pravilo: za više volumena i bujnosti u kosi, ošišajte se postepeno. Da! No to vrijedi samo ako kosa već ima nešto volumena. Prava tanka kosa može izgledati još tanje ako je postepeno ošišana. No evo novog trenda – zanimljivog naziva – koji bi vam mogao pomoći: skriveni slojevi. Tu je tehniku šišanja razvio frizer s Beverly Hillsa te je hvale na Instagramu i svim društvenim medijima. Skriveni slojevi mogu se oblikovati u svim dužinama kose. Otkrivamo taj trend koji nije nimalo tajanstven, obećavamo!

Zašto su skriveni slojevi savršeni za tanku kosu

Žena s kovrčama i skrivenim slojevima

Skriveni slojevi savršeni su i za tanku kovrčavu ili valovitu kosu.

Posebna značajka skrivenih slojeva: gornja razina kose ne gubi na dužini, a postepeno ošišani slojevi su skriveni. Točnije, donji dio kose se nježno postepeno šiša. Od gornjeg dijela kose šišaju se samo vrhovi. Kad se sve poveže, kosa izgleda bujnije i ima više volumena. Razlog: skriveni postepeni slojevi ispod gornjeg dijela kose stvaraju volumen u kosi. Za ovu frizuru kosa treba biti duga barem do ramena.

Još više volumena za tanku kosu

Uz odgovarajuću frizuru, postoji još savjeta i trikova koji mogu unijeti volumen u tanku kosu. Kod pranja, važno je ne koristiti proizvode koji bespotrebno otežavaju kosu. Koristite linije razvijene posebno za tanku kosu. Savjet: promijenite redoslijed nanošenja šampona i regeneratora na kosu. Da, dobro ste pročitali: to se zove obrnuto pranje! Prvo stavite regenerator na kosu, a zatim šampon. To znači da će kosa biti prekrasno meka. Nanesite pjenu za teksturu prije sušenja. Okruglom četkom možete oblikovati još više volumena tijekom sušenja kose, pogotovo kod korijena.
Kosa vam se tijekom dana priljubi uz vlasište? Suhi šampon je rješenje. Poprskajte malu količinu, umasirajte i iščetkajte ostatke, ako je potrebno. Vaša će kosa biti svježija – i punija.

Usto, odgovarajuća boja kose može vam dati bujniji izgled kose. Idealni su raznobojni pramenovi koji unose raznolikost i kretnju u kosu. Tehnikama bojenja kao što je balayage ili bojenje dlanom, možete dobiti prirodan, trendi izgled. Najbolje od svega: nećete morati tako često ići na ponovno bojenje jer te tehnike čine da kosa izgleda kao posvijetljena suncem. Nema lakšeg od toga!