Styling kose | Rijetka kosa

Žudnja za bujnom kosom

Lako je stvoriti volumen u kosi! Bujnu kosu možete imati ako kosu izvučete na okruglu četku tijekom sušenja. Tapiranje kose i oblikovanje velikih kovrči također dodaju volumen. To su samo tri od mnogo načina kojima možete dobiti bujnost kose, a zatim je oblikovati u najljepše frizure zvijezda. Uz naše savjete za oblikovanje i video-upute kako stvoriti volumen u kosi, donosimo i pribor koji će vam pri tome pomoći

Iznimno bujne frizure savršene su za posebne prigode i žene koje vole privlačiti pozornost. Raskošna kosa privlači poglede poput magneta jer frizure nisu uobičajene i rijetko se nose kod kuće ili na posao.

Bujna kosa: Volumen kao dio stylinga

Oblikovanje volumena u kosi može imati različite svrhe. Volumen na pozadini glave rijetko kad izgleda nametljivo. Jedva se opaža kad se frizura gleda sprijeda. Čak ne očekujete ni visoki rep (Nicole Richie) ili veliki šinjon (Marion Cotillard) kad sprijeda gledate frizuru zvijezde. Prikazujemo ih u galeriji. Veći volumen koji počinje odmah iza vrha glave čini vas višom, što možete zamijetiti gledajući punđu Gemme Arterton u Cannesu. Volumen na pozadini glave poput banana-punđe ima isti učinak. Živahne i raskošne glamurozne kovrče ili bujna kokotica također izdužuju vaše lice i čine vas višima. Te optičke styling varke možete upotrijebiti u svoju korist.

Kako dobiti bujnu kosu

Volumen možete stvoriti ovim priborom i styling proizvodima:

Pjena za volumen: Nanesite pjenu za volumen u ručnikom prosušenu kosu, blizu korijena kose i na vrhove.

Sušenje kose spuštene glave (da kosa visi): ovom metodom kosa postaje živahnija.

Uporaba okrugle četke: izvlačite pramenove od korijena do vrha na okruglu četku, prateći je sušilom

Tapiranje kose: podignite pramen kose i natapirajte ga češljem za tapiranje i poprskajte lakom za kosu

Uporaba uvijača na čičak: nakon pranja kose šamponom, nanesite styling pjenu na kosu. Zatim nakratko ugrijte pojedine pramenove kose sušilom i uvijte ih na uvijače na čičak. Počnite s kosom na vrhu glave i nastavite prema vratu. Poprskajte lakom za kosu i ostavite uvijače 15 minuta na glavi. Kad skinete uvijače, natapirajte korijen svakog pramena kose. Time ćete dobiti mnogo volumena.

Kovrčanje kose: naravno, kovrče su prirodno bujnije od ravne kose. Jeste li znali da odvajanjem kovrča u manje kovrče dobivate još više volumena?

Lak za kosu ili lak za volumen: upotrijebite ove styling proizvode, osobito za frizure s raspuštenom kosom. Spustite glavu da kosa visi i poprskajte je lakom.

Puder za volumen: podignite kosu i nanesite puder za volumen blizu vlasišta.

Uživajte u frizurama zvijezda u našoj galeriji. Uz naše savjete za oblikovanje možete ih i isprobati.

U našem videoisječku Armin Morbach, stručnjak za kosu, pokazuje kako uvijačima na čičak možete unijeti volumen u kosu.

Video-upute: Kako stvoriti sjajan volumen

Galerija: Zvijezde s bujnom kosom