heidi-klum-with-ponytail
Styling kose | Rep

Konjski rep: Od svakodnevne do trendi frizure

Konjski je rep često nezasluženo degradiran u kategoriju „jednostavan, praktičan i skroman“. Mnogi rep smatraju brzim rješenjem, no on je svojim povratkom dokazao suprotno. Ovdje ćete naći najbolje savjete o njezi te klasične frizure. Također ćemo dati i prijedloge za ukrasne dodatke.

Bilo da imate kratku, dugu, ravnu ili kovrčavu kosu, konjski rep unosi red u svaki tip kose. Za konjski rep trebate imati kosu dugu barem do ramena i neke styling trikove u torbici. Ta vam frizura može pomoći da istaknete neku značajku svog lica ili glave. Lijepo natapiran rep i šiške na stranu dat će vašem licu dražestan ženstven izgled. Vaše crte lica bit će središte pozornosti kad izravnate kosu ravnalicom i zatim je čvrsto skupite u rep na pozadini glave.

Nepravilno isprepleten rep s labavo skupljenom kosom učinit će vas mlađom. Možete naglasiti izgled „upravo sam izašla iz kreveta“ nježnim tapiranjem isprepletenog repa češljem za tapiranje.

Konjski rep treba profinjenu doradu

Iako je rep jednostavno oblikovati, svejedno treba lijepo izgledati. Vrhove kose treba redovito šišati, barem svaka tri mjeseca. Time ćete spriječiti njihovo pucanje. Također trebate kupiti visokokvalitetne ukrasne dodatke, jer uske gumice i metalne kopče uništavaju osjetljive kutikule vlasi. Šire i mekše vrpce nježnje su prema kosi.

Repovi i ukrasi za kosu sjajna su kombinacija

Dodaci za kosu savršen su ukras za rep, a i dio su trenda. Osobito su popularni repovi i pletenice s tankim pramenom kose omotanim oko gumice. Tanka kosa nije problem. Ekstenzije s kopčom mogu se pričvrstiti i skriti u tankoj kosi. Naravno, umjetna kosa mora odgovarati vašoj boji kose. Ekstenzije s kopčom također dobro pristaju ako želite imati više volumena u repu. To se posebno odnosi na rep u stilu 1950-ih koji se tradicionalno oblikuje na vrhu glave i kitnjast je. Elegantne ili moderne kopče dobra su alternativa i stvaraju glamurozniji dojam.

Galerija: Kako zvijezde nose konjski rep