Styling kose | Postepena frizura

Postepena kosa sa šiškama ponovno je u modi!

Ova će frizura biti popularna u novoj godini: postepeno ošišana kosa sa šiškama! Novi dodatak legendarnoj frizuri jesu raskošne šiške i razigrane kovrče. Ova moderna frizura trenutačno je omiljena među zvijezdama i pratiteljima mode. Postepena frizura pristaje svakome i lako ju je oblikovati

Zaboravite dugi bob, valoviti bob i kosu dugu do ključnih kostiju: ošišajte se postepeno! To je obavezna frizura u 2016.!

Definicija ove frizure?

Kao nadogradnja klasične postepene frizure, ova frizura ima svoja pravila. Više volumena, kovrčava i opuštena: trendi frizura za 2016. Ključna značajka ove frizure jest: postepeno šišanje. Također je bitno da su šiške duge, a kovrče nježne. Lijepo izgleda na kraćoj i dužoj kosi, ali najbolje se ističe na kosi dužoj od ramena (pogledajte fotografiju Lindsey Wixson).

Kome dobro pristaje?

© Getty Images

Michelle Williams pozdravila se sa svojom kratkom kosom i sada nosi dužu kosu sa šiškama

Ova frizura doista pristaje svakome! Prilagodite dužinu šišaka svom obliku lica i oblikujte osoban očaravajući izgled. Čak i okruglo lice (pogledajte Michelle Williams) lijepo izgleda s raskošnim šiškama. Oblikujte ih dijagonalno na stranu ili razdvojite po sredini kao zastore (pogledajte fotografiju). Ako imate tanju kosu, bolje će vam pristajati šiške ošišane na stranu kako bi frizura i dalje imala volumen.

Kako do postepene kose sa šiškama?

© Getty Images

Dakota Johnson nosi nježnu varijantu postepene frizure u srednje dugoj kosi

Za ovu je frizuru ključno postepeno šišanje. Šiša se nožem ili škaricama za stanjivanje kose. Za najbolji rezultat, kosu treba šišati kad je suha. Tako se najbolje procijeni i oblikuje frizura te dužina šišaka.

Pozdravite se sa ravnim linijama i precizno ošišanom kosom – postepena frizura ovisi o vrlo ležernoj, valovitoj strukturi. Nije poželjno da se vidi razlika između postepeno ošišanih pramenova, oni trebaju nježno padati jedan preko drugoga. Šiške trebaju biti raskošnije i duže prema stranama glave.

Pravilno oblikovanje

© Getty Images

Freja Beha Erichsen nosi postepenu frizuru u dugoj, kovrčavoj varijanti

Da, oblikuje se lako baš kako i izgleda! Ustanite, razbarušite kosu i gotovi ste! Upravo to ovu trendi frizuru čini tako neodoljivom. Postepeno valovito šišanje sa šiškama daje nam osjećaj slobode i neovisnosti – daleko od ikakvih sputavanja. Ustanite iz kreveta i izgledajte dobro!

Ako imate vremena za složenije oblikovanje, postepena frizura spremna je i za to. Primjerice, možete impresionirati rokerskom frizurom u stilu Freje Behe Erichsen.

Evo kako: Ručnikom prosušenu kosu poprskajte slanim sprejem i posušite je, pritom sagnite glavu. Nemojte postaviti sušilo na najtoplije puhanje, tako da kosa dobije bolju strukturu. Za postojanost i volumen, prstima „gužvajte“ kosu. Pozor: ne zaboravite na šiške!

Ako nježne kovrče nisu dovoljno razuzdane za vas, posegnite za uređajem za kovrčanje kose. Obavezno početkajte kovrče nakon uvijanja! Pogledajte naše upute za oblikovanje „Kovrčavog boba“ i doznajte kako se oblikuje taj privlačan izgled.