layered-cuts-2
Styling kose | Postepena frizura

Postepene frizure: Od kratke do duge

Kovrčava ili zaglađena, bob ili raspuštena, kratka ili duga, tanka ili gusta, sa šiškama ili bez šišaka: postepene frizure mogu se oblikovati u svakoj kosi, a da ne spominjemo koliko su jednostavne. Donosimo vam najljepše postepene frizure slavnih osoba i otkrivamo najbolje trikove oblikovanja

Postepeno ošišana kosa idealan je način da se dodatno uljepša izgled kose. Ošišana nježno stanjeno ili grubo postepeno. Kao kratka varijanta pixie frizure ili od ušne resice do brade. Sa šiškama ili bez njih – ovako ošišana kosa ima mnoge aspekte i može još mnogo toga: to je jedna od onih frizura koje mogu izrasti za nekoliko tjedana (bez šišanja), a da se ne brinete da će izgledati neodržavano ili zapušteno.

Tri stvari treba zamijetiti kod njege i oblikovanja postepeno ošišane kose: volumen kod korijena, zdravi vrhovi i definirani pramenovi.

Postepeno ošišana kosa i volumen

Priprema: Pranje je prvi korak za divan volumen. Koristite posebne šampone i regeneratore koji odižu kosu od vlasišta. Pjena za volumen nanijeta na ručnikom prosušenu kosu također pomaže u učvršćivanju frizure.

Za kraj: za zaglađenu postepenu frizuru, kosu sušite na okruglu četku i vucite je od vlasišta do vrhova. Sušite kosu pramen po pramen. Ako imate srednje dugu ili dužu kosu i želite da su vrhovi izvinuti prema van, izvijte ih četkom nakon što ste posušili svu kosu.

Postepene frizure i ispravna njega

Za sjajan izgled postepene frizure, kosa mora biti njegovana sve do vrhova. Ipak su u toj frizuri vrhovi kose raznih dužina vidljiviji i daju joj posebnost. Kuštravost tu nije dobrodošla. Posebne tekućine i ulja njeguju vrhove. Šamponi, regeneratori i maske razvijeni posebno za umornu kosu čine je glađom i podatnijom. Ako imate ispucale vrhove, otiđite ih pošišati. Pozitivna posljedica: ne samo da će vaša kosa izgledati zdravije, ona će izgledati punije i snažnije.

Postepene frizure i oblikovanje

Dobra postepeno ošišana kosa ovisi o definiranim pramenovima i naglašenim vrhovima. Oblikovanje je stoga vrlo važno. Jedan proizvod se posebno preporučuje: vosak za kosu. On pomaže u definiranju frizure bez otežavanja kose. Vosak za kosu također daje krasan sjaj. Taj je proizvod savršen za tanku kosu jer joj daje punoću. Jednostavno protrljajte malu količinu voska među prstima i uvijte pojedine pramenove.

Još tražite odgovarajuću postepenu frizuru? Donosimo vam najmodernije frizure, od kratke do duge, u našoj galeriji.

Galerija: Zvijezde s postepenim frizurama