hair-roller
Styling kose | Podignute frizure

Oblikovanje retro-rolica

Gdje želite oblikovati svoju rolicu? Rolica duž potiljka, iznad čela ili sa strane glave trenutačno je hit. One svakoj frizuri daju jedinstven izgled koji će privlačiti poglede. Možda ste se pitali kako se one oblikuju i kako ih se pričvršćuje. Bez brige! Pokazat ćemo vam kako

Od svih starinskih frizura, rolice se najviše ističu. Starije ljude podsjećaju na domoljubne dane iz ratnih 1940-ih. Dizajneri, zvijezde i slavne osobe ponovno nose tu jedinstvenu frizuru.

Pogledajte prekrasnu rolicu Caroline Herrere (fotografija iznad)! U našim uputama objašnjavamo kako se oblikuju rolice.

Kako oblikovati rolice

1. Nanesite pjene za kosu u veličini teniske loptice. Kosa bi trebala biti lagano vlažna kako bi se olakšalo oblikovanje.

2. Prvo razdvojite kosu po sredini glave ili sa strane. Zatim razdvojite kosu od uha do uha. Kosu na pozadini skupite u rep kako vam ne bi smetala.

3. Nanesite lak za kosu na prednji dio kose i nježno natapirajte pramenove kako biste dobili odgovarajući volumen.

4. Uzmite pramen kose i nježno ga povucite prema gore. Zatim uvijte taj pramen kose oko kažiprsta. Upotrijebite spužvasti uvijač umjesto prsta ako želite širu rolicu. Uvijte oko pola dužine kose oko prsta ili uvijača i zatim izvucite prst ili uvijač. Zatim uvijte pramen do kraja.

5. Pričvrstite rolicu ukosnicom i ponovite postupak s ostalim pramenovima kose. Koristite lak za kosu kako biste učvrstili oblik rolica.

6. Na kraju raspustite kosu u repu te oblikujte punđu ili još rolica na pozadini glave.

Naravno, šminka bi trebala odgovarati retro-frizuri. Crvene usne i precizno iscrtani kapci tušem ili olovkom za oči savršen su odabir.

Nadamo se da će vam se svidjeti prekrasne retro-frizure s rolicama u našoj galeriji fotografija. U svojim videouputama Armin Morbach, stručnjak za kosu, pokazuje kako se oblikuje rockabilly frizura.

Video: Kako oblikovati rockabilly frizuru

Galerija: Rolice