hairstyle-tutorial-plaited-crown-for-carnival
Styling kose | Pletena kosa

Upute za oblikovanje: Wiesn pletenica

To je tradicionalna frizura Oktoberfesta! Naša omiljena frizura: vijenac pletenica. Tradicionalna uz klasičan kostim, elegantna uz dirndl haljinu, slatka uz kožne hlače – vijenac pletenica kruna je svakog Wiesn izgleda. Donosimo detaljne upute za oblikovanje te frizure i pokazujemo pet autentičnih varijanti

Sezona pletenica je počela! U pravo vrijeme za Oktoberfest u Münchenu (od 19. rujna do 4. listopada 2015.), uzmite kosu u ruke i ispletite pletenicu. Ondje je vijenac pletenica i dalje kraljica svih frizura. Tradicionalna, moderna, praktična: ovaj je klasik dio svakog narodnog festivala. Bilo da se njišete uz glazbu u šatoru, šećete po festivalu, flertujete uz pivo u ruci ili uživate u ludim vožnjama u luna-parku – vijenac pletenica ostaje postojana.

Što vam je potrebno za omiljenu Wiesn frizuru:

Naravno, ova impresivna pletena frizura najbolje se može oblikovati u dugoj kosi. No nije problem ako je nemate – ekstenzije vam mogu pomoći (postoje i pletenice ekstenzije). Mogu se kopčom pričvrstiti uz glavu, uplesti u kosu i izgledati apsolutno prirodno. Za brz efekt, možete pribjeći obručima za glavu koji su već ukrašeni vijenac pletenicom. Evo što vam treba za pletenje te frizure: losion za učvršćivanje, dvije gumice, kopče za kosu, lak za kosu, ukosnice

Upute za oblikovanje klasične vijenac pletenice:

1. Za potrebnu podatnost kose: nanesite pjene u količini teniske loptice na ručnikom prosušenu kosu i zatim je posušite sušilom.

2. Oblikujte razdjeljak na stranu i podijelite kosu na dva pramena iste veličine.

3. Povežite dva pramena u repove desno i lijevo na pozadini glave.

4. Ispletite svaki rep posebno u pletenicu.

5. Desnu pletenicu podignite preko sredine glave ulijevo, kao da je obruč za glavu i pričvrstite je ukosnicama.

6. Lijevu pletenicu prebacite udesno uz već pričvršćenu pletenicu (ispred ili iza). Pričvrstite je ukosnicama.

7. Ututkajte vrhove pletenica ispod druge pletenice (upotrijebite kopče ako je potrebno) i na kraju poprskajte frizuru lakom za kosu. Vaša vijenac pletenica je završena!

Ako biste željeli malu promjenu ove godine tijekom sezone Oktoberfesta, a želite da frizura izgleda tradicionalno, pogledajte našu galeriju. Čeka vas pet varijanti vijenac pletenice!

Wiesn frizura: Drukčije oblikovana vijenac pletenica

U stilu: Modni trendovi 2015.

© Lena Hoschek PR

Koja vizija: Dirndl trend 2015. je klasičan, diskretan i prekrasno ženstven

Oktoberfest obilježava početak pete sezone u Münchenu. One koje žele posjetiti najpoznatiji festival na svijetu ne trebaju samo modernu frizuru, nego i odgovarajući kostim. Ove godine trend je povratak tradiciji: dirndl haljina srednje dužine s karakterističnim detaljima i nostalgičnim elementima ponovno je u modi. Popularne boje su klasične, poput crne, zelene smokve ili crvene višnje ili pastelne boje. Vjerojatno najupečatljivija promjena trenda jest na bluzi: visoki ovratnik zamijenjen je otvorenim izrezom u obliku srca. Poznat kao „ovratnik Snjeguljice“ – ovratnik na dirndl bluzi uzdiže se kod potiljka – postat će omiljeni element Wiesn izgleda 2015.

Sada Oktoberfest konačno može početi – uz naše styling savjete za kosu i odjeću, izgledat ćete sjajno!

Preporučeni proizvodi