boxer-braids
Styling kose | Pletena kosa

Pletena kosa – raznolika i praktična

Kosu možete isplesti na mnogo načina. Možda volite razbarušene pletenice, pletenice koje ležerno padaju na ramena ili oblikovane u šinjon ili krunu. Iako su praktične, pletenicama možete oblikovati niz kreativnih frizura. Pletene frizure sjajno izgledaju čak i nakon dugog radnog dana, sporta ili olujnog vremena. Doznajte kako možete sjajno izgledati s prekrasno oblikovanim pletenicama poput onih što nose zvijezde i modeli. Za styling je potrebno svega nekoliko jednostavnih koraka. Armin Morbach u svojim videouputama objašnjava vam kako da savršeno oblikujete pletenu frizuru zvijezde

Pletene frizure kreativan su izbor za sve prilike, od posla do svečanih prigoda. To može biti spoj mladenačkog šarma i romantične frizure u kojem pletenice izgledaju vrlo privlačno i raznoliko. Iako se čini da je neke pletenice teško isplesti, potrebno je tek nekoliko vještina i tehnika da svladate pletenje kose.

Jednostavna pletenica: skupite kosu i podijelite rep na tri pramena jednake debljine. Zatim prebacite desni pramen preko pramena u sredini, a lijevi pramen preko tog pramena koji je sada u sredini. Pramen koji je ispod povucite prema gore i prebacite ga u sredinu između druga dva pramena. Nastavite tako do vrhova kose, a zatim gumicom pričvrstite kraj pletenice.

Riblja kost: skupite svu kosu osim donjeg dijela kao da želite oblikovati visoki rep. Podijelite skupljenu kosu na tri pramena iste debljine i počnite ih plesti što bliže vlasištu. Kad ste spleli kosu do jedne četvrtine pozadine glave, počnite ubacivati pramenove raspuštene kose u pletenicu. Nastavite tako dok ne dođete do potiljka i sva kosa ne bude u pletenici, a zatim ostatak kose ispletite obično.

Klas pletenica: Skupite kosu u niski rep i podijelite ga na dva jednaka pramena. Odvojite oko 1 cm kose s vanjske strane jednog pramena. Povucite taj pramenčić preko pramena i povežite ga sa suprotnim pramenom. Isto učinite s pramenom kojem ste upravo pridodali pramenčić sa suprotne strane. Ponovite tu tehniku do vrhova kose.

Nemojte očajavati ako pletenica nije savršena već pri prvom pokušaju. Uz malo vježbe ubrzo ćete oblikovati veoma kreativne pletenice.

Pribor potreban za pletenje kose

Potrebno je malo vježbe da biste oblikovali savršene pletenice. Također pomaže da pri ruci imate češalj sa širokim zupcima, ukosnice, kopče i gumice. Možete staviti više styling pjene na kosu nakon što je operete. To će vam pomoći kod oblikovanja pletenice.

Armin Morbach izradio je za vas videoupute u kojima pokazuje kako pletenicama oblikovati tri različita šinjona.

U našoj galeriji možete pronaći kreativne pletene frizure zvijezda i modela.

Video: Oblikovanje tri šinjona

Galerija: Zvijezde s pletenicama