Žena s dugom kosom i vodoravnom pletenicom kroz kosu
Styling kose | Pletena kosa

Oblikujte očaravajuće, romantične vodoravne pletenice

Vodoravna pletenica kroz kosu jedna je od naših omiljenih frizura; sigurno će privlačiti poglede! Doznajte kako se oblikuje ova jedinstvena pletenica i kako se mijenja.

U ovoj frizuri kosa nježno „pada“ iz ispletenog vijenca oko glave. Zvuči romantično? I jest. To je vrlo razigrana, djevojačka frizura: savršena za spoj, vjenčanje ili Valentinovo. Također je odlična frizura za maturalnu večer! Gornji slojevi kose pletu se u romantičan vijenac, dok dužina raspušteno pada – i time podsjeća na vodopad. Taj se efekt vodopada postiže ispuštanjem pramena svaki put kad upletete drugi korak tijekom pletenja klasične francuske pletenice. Evo našeg vodiča za oblikovanje ove frizure.

Kako oblikovati vodoravne pletenice

Kao kod svake pletene frizure, i ova se najbolje oblikuje u kosi koja nije svježe oprana, tako da je podatnija za pletenje. Možete nanijeti suhi šampon ili puder za volumen na korijen kose da ga osvježite i dodate kosi teksturu. Uz malo tehnike, možete sami oblikovati ovu romantičnu frizuru kod kuće.

 

  1. Oblikujte razdjeljak na stranu, odvojite kosu s prednje strane glave i podijelite je na tri pramena. Počnite plesti s duže strane kose. Pletite kao da oblikujete običnu pletenicu.

  2. U sljedećem koraku pletenice, nemojte uplesti donji pramen, nego ga ispustite! Uzmite pramen pored njega i upletite ga umjesto tog ispuštenog pramena.

  3. Baš kao kod pletenja francuske pletenice, odvojite pramen s gornje strane kose i nastavite plesti.

  4. Kao u koraku br. 2, opet ispustite donji pramen i nastavite plesti uzevši pramen do njega.

  5. Vodoravna pletenica kroz kosu može se isplesti do pozadine glave ili završiti iznad uha. Gdje god odlučili završiti pletenicu, pričvrstite je gumicom, ukosnicom i učvrstite lakom za kosu.

800x600_woman-waterfallbraid
Ispušteni pramenovi iz ove pletenice izgledaju kao vodopad. Pastelne boje kose sjajno pristaju uz te pletenice.

Varijante vodoravnih pletenica kroz kosu

Ova frizura nije samo za dugu kosu. Čak se i u kraćoj kosi, poput boba, može oblikovati ova vodoravna pletenica. Ta zanimljiva frizura lijepo izgleda i u kovrčavoj i ravnoj kosi. Kosu možete izravnati ili oblikovati kovrče prije pletenja. Šareni pramenovi izgledaju osobito moderno u vodoravnoj pletenici. Isprobajte pastelni sprej za ružičaste, ljubičaste pramenove i pramenove u boji breskve.

Otkrijte: Pletena kosa