Punđa u obliku mašne u crvenoj kosi
Styling kose | Pletena kosa

Naklonite se: Neodoljiva punđa u obliku mašne!

Punđa u obliku mašne izgleda super slatko – i super moderno! A najbolje od svega jest što ju je zbilja lako oblikovati. To je savršena frizura za ljetne tulume i festivale. Evo kako se oblikuje.

Postoje frizure koje su savršene za svaki dan: francuske pletenice ili rep ukrašen vrpcom. Zatim su tu frizure za posebne prigode ili zabave: u tu skupinu spada punđa u obliku mašne! Ta moderna frizura savršena je za mlade žene – bilo da uživate na sjajnom glazbenom festivalu ili proživljavate najbolji tulum svog života, punđa u obliku mašne sjajno će se uklopiti. A najbolje od svega: ova frizura izgleda daleko složenije nego što to doista jest. Obećavamo! Objašnjavamo kako se oblikuje i možemo vam otkriti kako da izgleda još slađe.

Kako oblikovati punđu u obliku mašne

Za ovu frizuru kosa treba biti duža od ramena. Frizuru je lakše oblikovati ako imate dužu kosu. Potreban pribor: ukosnice, četka, lak za kosu i po mogućnosti krema za oblikovanje. Počnimo!

Detaljne upute za oblikovanje punđe u obliku mašne:

Upute za punđu mašnu, 1. korak

Savršen početak za oblikovanje: duga kosa – šareno obojena za dodatni učinak.

1) Začešljajte kosu i svežite je u rep visoko na glavi.

600x420_how_to-bow-bun-step-2
Nanesite puder za volumen na rep kako bi dobio volumen.

2) Sad omotajte drugu gumicu oko gornje polovice repa.

 

3) Uzmite rep jednom rukom i držite ga ravno. Drugom rukom razdvojite rep u dva dijela između dvije gumice.

 

4) Smjestite drugu gumicu na vrh prve i učvrstite ukosnicama.

 

5) Sad imate dva krila od mašne: pričvrstite ih i oblikujte. Zatim razdvojite donji dio repa, i svaki dio postavite ispred gumica: jedan s lijeve strane i drugi s desne.

 

6) Prekrižite ta dva dijela jedan preko drugoga i presavijte ih preko središta mašne, a vrhove kose umetnite ispod mašne sa stražnje strane. Učvrstite ukosnicama.

800x600_how-to-bow-bun-step-3
Učvrstite punđu ukosnicama za dugotrajnu postojanost frizure.

7) Ako je potrebno, namjestite dijelove kose ispred gumica i učvrstite dodatnim ukosnicama.

 

8) Prstima povećajte mašnu i učvrstite lakom za kosu. Zagladite leteće vlasi kremom za oblikovanje.

600x_420_Hairspray_on_hair
Učvrstite punđu lakom za kosu – i gotovi ste.

Izrazite svoj stav: punđa mašna u kosi jarkih duginih boja

Upute za punđu mašnu, 5. korak

Ova frizura izgleda još ljepše u jarko obojenoj kosi – isprobajte efekt jednobojnosti.

Ova frizura još više očarava s kosom obojenom jarkim bojama. Oblikujte je u kosi obojenoj u jednu jarku boju ili – još bolje – u više boja. Tako će vaša mašna biti različite boje od ostale kose, kao kod našeg modela. Pogledajte njezinu ljubičastu kosu kod korijena i ružičasto-crvenu dužinu kose i vrhove!

Za ovaj višebojni izgled trebat ćete poseban paket s dvije boje. Važno kod bojenje kose: najbolje rezultate postići ćete na plavoj kosi.
 

 

 

Brinete bi se trebale posavjetovati sa svojim frizerom o tome kako da što najnježnije postignu ovaj višebojan izgled. Možda ćete trebati više puta ići frizeru da vam posvijetli kosu kako biste je mogli obojiti u jarku boju.