Žena s dreadlocksima
Styling kose | Pletena kosa

Kako oblikovati moderne dreadlockse

Uočili smo ovaj novi trend na revijama kuća Valentino, Roberto Cavalli i Jill Stuart: dreadlocksi, to jest sitne pletenice ponovno se otkrivaju, daju dugoj kosi skroman ali efektan detalj

Sjećate se 90-ih kad su rastafarijanski dreadlocksi bili omiljena frizura trendsetera? Otad su prilično zamrli, osim kad se zvijezde poput Rite Ore, Vanesse Hudgens i Rihanne povremeno ne pojave noseći tanke pletenice. No dobra vijest za obožavatelje rastafarijanstva: dreadlocksi trenutačno doživljavaju povratak, uz jednu malu varijaciju. Umjesto da su dredovi po cijeloj glavi, modeli na pistama nose moderne trendi frizure, a sitne pletenice izviru iz duge, raspuštene kose. Manje je ipak više. S velikom prednosti da je sad mnogo lakše oblikovati i njegovati svoje dredove nego prije.

Kako oblikovati moderne dreadlockse

Valentino s rastafarijanskom kosom

Valentino pokazuje kako izgleda nova varijanta rastafarijanske kose

Velika prednost laganije rasta-varijante jest što ju je lako oblikovati kod kuće. (Naravno, trebate imati dugu kosu.) Evo kako se oblikuju:

 

  1. Napravite razdjeljak češljem, nije bitno je li po sredini ili sa strane.
  2. Odvojite tanki pramen kose i nanesite kremu protiv kuštranja kako bi kosa bila glatka dok je pletete.
  3. Ispletite taj pramen. Savjet: pletite vrlo čvrsto da dred bude čvrst. Zatim kraj svežite prozirnom mini gumicom.
  4. Napravite koliko želite dredova.
  5. Dio šarma ovog stila jest, iako su pletenice vrlo oprezno oblikovane, ostatak kose može izgledati ležerno razbarušeno, tako da nemojte češljati kosu, ostavite je kuštravu.
Otkrijte: Pletenica