Žena s afričkim pletenicama
Styling kose | Pletena kosa

Afričke pletenice privlače poglede!

Afričke pletenice ponovno su u modi! Zvijezde i influenceri obožavaju ovu pletenu frizuru. Te uske pletenice uz glavu savršene su za proljeće i ljeto. Otkrivamo kako ih oblikovati i tko ih može nositi

Koja je trenutačno najpopularnija frizura na ulicama? Afričke pletenice. Porijeklom iz Afrike, kako i naziv kaže, ta je frizura trenutačni hit zahvaljujući blogerima i influencerima. Ne želite svu glavu punu afričkih pletenica? Možete isplesti samo dio kose. Čitajte dalje i doznajte kako to izgleda i kako oblikovati te pletenice. Otkrijte pristaju li i vama!

Afričke pletenice: Ovako se oblikuju

Žena s plavim afričkim pletenicama i naočalama

Samo nekoliko afričkih pletenica može izgledati kao ukras u kosi: influencerica Caro Daur pokazuje kako se to radi.

Za pletenje afričkih pletenica, kosa treba biti duga barem 10 centimetara. Općenito, što je kosa duža to ju je lakše ispleti. Evo kako se pletu:

 

  1. Prvo podijelite kosu na dijelove. Što su dijelovi gušći, to je gušća i pletenica. Malim gumicama pričvrstite odvojene dijelove prije pletenja kako se ne bi razdvajali i kako biste si olakšali pletenje.

  2. Svaki dio plete se na isti način. Podijelite odvojeni dio na tri pramena i počnite plesti.

  3. Pletite francusku pletenicu: svaki put jedan vanjski pramen prebacujete u sredinu i dodajte kose iz odvojenog dijela.

  4. Sad imate dvije mogućnosti: možete isplesti svaku pletenicu do vrhova ili samo nekoliko centimetara uz glavu. Ako odabere posljednje, neispletena kosa ostaje raspuštena i neoblikovana. Savjet: uređajem za kovrčanje kose oblikujte nježne valove u raspuštenoj kosi – oni sjajno pristaju uz afričke pletenice.

  5. Učvrstite pletenice malim, prozirnim gumicama.

  6. Za kraj: sprej za sjaj dat će pletenicama visoki sjaj.

Drugi način pletenja afričkih pletenica: napravite razdjeljak na stranu i oblikujte te pletenice samo s jedne strane glave, na stranu na kojoj je razdjeljak. Rezultat? Moderna frizura koja posebno pristaje mladim ženama.

Njega afričkih pletenica

Stražnji dio glave žene s afričkim pletenicama i naočalama

Moderna frizura za sve prilike: ove su pletenice malo gušće i ispletene sve do potiljka.

Ova frizura najbolje izgleda kad su afričke pletenice ispletene vrlo blizu glave. Isprva možete osjećati da vam zatežu vlasište, ali razlabavit će se s vremenom. Afričke pletenice mogu trajati do tri tjedna. Kod pranja kose, nemojte nanositi previše šampona jer ga nije lako isprati iz pletenica. Savjet: napravite sapunicu od šampona među dlanovima, a zatim je nanesite na kosu.
Za što manje iscrpljivanja kose: kad raspletete afričke pletenice, intenzivno njegujte kosu. Redovito nanosite maske i posebnu njegu za iscrpljene vrhove. Umirite kosu i zagladite je s nekoliko kapi ulja za kosu.