Dvije žene s retro valovima
Styling kose | Trajne kovrče

Retro valovi: Kako oblikovati taj trend

Još ste u potrazi za svojom savršenom glamuroznom večernjom frizurom? Retro valovi mogli bi biti baš ono što tražite! Pratite korake našeg detaljnog vodiča i naučite kako možete samo oblikovati retro valove

Otkad su se počeli emitirati retro serijali, jedna vrlo posebna frizura uživa u svom povratku: retro valovi! Nije postojala večernja zabava od 1920-ih do 1950-ih gdje nije bilo žene s tom frizurom. Ta frizura nije izgubila svoju eleganciju ni popularnost u posljednjih sto godina. Od Billie Holliday do Madonne, retro valovi jedna je od nekoliko frizura koja su desetljećima s nama. Otkrivamo što tu frizuru čini tako posebnom i kako možete sami oblikovati savršene retro valove.

Prvo, zategnite kosu!

Žena s retro valovima i kopčama u kosi

Uobičajeni retro valovi S oblika stvaraju se pomoću kopči.

Retro valovi oblikuju se na poseban način: s nekoliko se kopči kosa pričvršćuje i češlja u različitim smjerovima. Time se stvara tipičan S oblik retro valova. Kako biste ih oblikovali kako treba, retro valovi moraju biti mokri. To znači da se kosa češlja u taj oblik dok je još mokra. No krenimo ispočetka. Najbolje je početi oblikovanjem jasnog i preciznog razdjeljka u mokroj kosi. Hoće li on biti s lijeve strane, s desne strane ili po sredini – to vi odlučujete! Bitno je da svoju mokru kosu počešljate tako da bude sljubljena uz glavu. Time se stvara zategnutost kose koja će poslije biti važna.

Savršeni val

Žena s blistavim retro valovima

Blistavi retro valovi izgledaju iznimno glamurozno.

Počešljajte opet kosu sa strane gdje je veća količina kose i učvrstite je kopčom. Najbolje je da držite kopču na sredini kose jednom rukom i pritisnete je kažiprstom druge ruke. Tako ćete još jače zategnuti kosu. Sad slijedi zamršeniji korak! Počešljajte kosu pored svog kažiprsta prema natrag i zadržite je tako drugom rukom kako bi kosa ispod ostala u prednjem položaju. Sad uzmite drugu kopču i pričvrstite njome taj val. Ta kopča treba biti paralelna s vašim razdjeljkom. Počešljajte kosu ispod kopče prema naprijed i učvrstite trećom kopčom. Ponovite postupak sve dok S oblik ne prođe razinu uha.

Za dovršetak frizure

Kad ste napravili sve gore navedeno, krenite na drugu stranu glave – gdje ima manje kose. Ovdje ponovite gornji postupak: počešljajte malo kosu prema natrag, učvrstite kopčom i počešljajte je prema naprijed od kopče. Opet učvrstite kopčom sve dok ne prođete razinu uha.
Zatim: čekajte! Vaša još mokra kosa treba vremena da se osuši. Nemojte uklanjati kopče iz kose dok ne bude posve suha jer one usmjeravaju oblik vala. Kad je kosa posve suha, možete maknuti kopče. Na kraju, retro valove obilno poprskajte lakom za kosu. Tako ćete oblikovati mokre valove koji su ključni za ovu frizuru. Sad ste spremni za crveni tepih!

Otkrijte: Retro kovrče