hairstyles-to-make-you-look-slimmer
Styling kose | Okruglo lice

Frizure koje stanjuju lice

Mudar odabir odjeće jedan je od načina da izgledate mršavije, a dobro odabrana frizura može naizgled stanjiti ili izdužiti vaše lice. Pokazat ćemo vam nekoliko takvih frizura

Ostavite trenirku u na dnu ladice i zaboravite na upisivanje u teretanu ili na aerobik. Pokazat ćemo vam načine kako nekoliko neželjenih kilograma možete optički skriti na lagan i jednostavan način. Mi se bavimo oblikovanjem, a ne vježbanjem. Naravno, oblikovanje i vježbanje bio bi još bolji spoj. Učinak vježbanja na tijelo i izgled ne smije se podcjenjivati, no ovdje ne govorimo o vježbanju. Želimo vam pomoći da vaše lice izgleda mršavije bez vježbanja. Pokazat ćemo vam frizure koje stanjuju lice prije nego što smršavite i grama.

Najbolje frizure koje stanjuju lice

Kakva frizura, šiške ili trikovi najbolje stanjuju lice? Mnogo je takvih frizura. U svima je kosa ležerno oblikovana, strukturirana i obavija lice ili ga optički izdužuje.

Primjerice, postepenim frizurama sa šiškama možete optički izdužiti lice. Te frizure prekidaju ravne linije i pristaju uz bucmasta lica.

Odgovarajuća frizura i pramenovi mogu dati strukturu i dubinu vašoj kosi.

Poanta je da se izbjegne padanje kose u dugim, ravnim linijama. U svrhe stanjivanja lica, valovita kosa uokviruje područje oko vaših očiju i obraza te ima bolji učinak od ravnih linija. Valovita, srednje duga neuredna bob-frizura idealno optički stanjuje crte vašeg lica i usmjerava pozornost na vašu kosu.

Tradicionalni visoki rep, šinjon visoko na glavi i kokotica kao kod Amy Winehouse optički izdužuju lice. S natapiranom kosom ili punđom izgledate višom, a lice tanjim. Banana-punđa i punđe sa šiškama ili natapiranom kosom iznad čela također stanjuju lice.

S druge strane, ravne šiške koje prekrivaju cijelo čelo ne stanjuju lice. Okrugle šiške koje nježno uokviruju lice ili šiške na stranu do razine obraza mnogo su bolji odabir. Nemojte šiške ošišati jako kratko ako želite da vam lice izgleda tanje.

Zalizani rep druga je zamka za žene koje žele izgledati mršavije. Strogi izgled zalizanog repa usmjerava pogled na obraze i bradu. To su dijelovi lica koji ga šire. Labavo skupljeni rep s raspuštenim pojedinim pramenovima koji uokviruju lice mnogo bolje skriva bucmaste crte lica.

Bujne retro-kovrče u holivudskom stilu previše su raskošne. One prije šire lice nego što ga stanjuju.

Vrlo kratke frizure također nisu za žene s bucmastim licima. Duža kosa, primjerice dulja od bob-frizure ili kosa do prsa, izdužuje lice. Ekstenzije za kosu pomoći će vam ako imate kratku kosu.

Savjeti za frizure koje izdužuju lice

Ovdje ćete naći odabir frizura koje možete nositi i koje biste trebali izbjegavati ako želite da vam lice izgleda tanje:

Nositi: postepene frizure, pramenove, nježno valovitu kosu, okrugle šiške, šiške na stranu, bob-frizure, visoki rep, visoki šinjon, kokoticu, banana-punđu, polu-punđu, srednje dugu kosu, kosu malo dulju od ramena

Ne nositi: dugu ravnu kosu, retro-kovrče, zalizani rep, ravne šiške, kratke šiške, kratke frizure

Na ovoj videosnimci Armin Morbach pokazuje jednostavan način oblikovanja nježno valovite kose.

Zvijezde u našoj galeriji fotografija nose frizure koje stanjuju lice.

Video: Kako oblikovati nježno valovitu kosu

Galerija: Frizure koje stanjuju lice

Preporučeni proizvodi